Magyar Falu Program

2022.10.02. 20:00

Megújult közösségi tér, kemence és játszótér Pusztaedericsen

A Magyar Falu Program támogatásával valósult meg az a több részből álló fejlesztés, amit szombat délután mutattak be a közép-zalai község lakosságának. A közösségi épület felújítására és korszerűsítésére két pályázat révén több mint 27 millió, a közterületi játszótér bővítésére 4,6 millió forintot fordított a helyi önkormányzat. A fejlesztéseket Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő és Varga Béla polgármester avatta fel.

Gyuricza Ferenc

Bognár István plébános (balról), Varga Béla és Cseresnyés Péter az avatóünnepségen Fotó: Gyuricza Ferenc

Varga Béla elmondta: közösségi tér fejlesztése címszó alatt az önkormányzati épület, tehát az egykori kisbirtokos kúria konyhájának és vizesblokkjának átépítését végezték el, emellett a kültéri kemence is megújult, továbbá térburkolattal látták el az épület mögötti udvarrészt. Egy másik sikeres pályázat révén a kastélyudvaron kialakított játszóteret látták el új eszközökkel. 

Cseresnyés Péter szerint a helyi közösség szempontjából fontos és indokolt beruházások valósultak meg. Mindez annak volt köszönhető, hogy az elmúlt 10-12 évben a magyar társadalom szorgalmával és a lehetőségek kihasználásával Magyarország olyan gazdasági eredményt tudott felmutatni, aminek köszönhetően hazai forrásból a legkisebb településekre is sok pénzt lehetett fordítani. A Magyar Falu Program az előttünk álló nehézségek ellenére folytatódik, hogy további lehetőségeket kínáljon a helyi közösségek számára a faluszépítési terveikhez.  

Cseresnyés Péter kiemelte: ahhoz, hogy egy falu jól tudjon ünnepelni, közösségi programokat tudjon rendezni, ahhoz helyszín kell. A most megvalósult fejlesztések ezt a célt szolgálják, s alkalmasak arra, hogy akár családi-baráti rendezvényt, akár egy faluünnepet ki tudjanak szolgálni. GYF

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában