Módszertani konferencia

2022.10.26. 18:00

Magas szinten folyik a gyerekek nevelése Nagykanizsán (videó)

Így is lehet! címmel szakmai, módszertani konferenciát szervezett a Nemzeti Pedagógus Kar a Halis-könyvtárba. A szakemberek a Nagykanizsai Központi Óvoda tagóvodáiban megvalósuló pedagógiai munka sokszínű gyakorlatába is betekintést kaptak.

Benedek Bálint

A Hevesi Tagóvodában a legkisebbek az énektudásukat mutatták meg a vendégeknek

Forrás: Szakony Attila / Zalai Hírlap

Dr. Némethné Kovács Edit, a központi óvoda intézményvezetője elmondta: hat tagóvodájukban délelőtt különféle interaktív, mozgással, énekkel és digitális technológiával színesített foglalkozásokat látogathattak meg az ország minden részéről érkezett óvodapedagógusok. Betekintést nyerhettek a színvonalas munkába, amit az intézményeikben dolgozó kollégáik - a gyerekek megelégedésére - nagy lelkesedéssel végeznek. Megmutatták miképp lehet járni egy utat és milyen a jövő óvodája.

– Az összetartó társadalom alapját az adja, hogy a gyermekeink milyen környezetben, milyen szellemet, lelket és testet is ápoló fészekben, családban és társadalmi közösségben nőnek fel – fogalmazott Balogh László polgármester. – A gyerekek egészséges felnőtté válásához nagy szükségük van az érzelmi kötelékek és szakmai tudással bíró erős közösségre, vagyis az óvodapedagógusokra. Ezért lényeges a szakmai megerősítés, a tudásszerzés, a fiatalok fejlődéséhez szükséges újabb tapasztalatok megismerése.

A városvezetővel értett egyet Márkus Lászlóné, a Nemzeti Pedagógus Kar óvodai tagozatának elnöke is, aki szerint rendkívül fontos, hogy egy évben legalább kétszer találkozzanak és megvitassák milyen változások történnek a szektorukban.

– A kanizsai tagóvodákat végigjárva kiderült számunkra, hogy mindenütt magas színvonalon folyik a gyerekek nevelése, oktatása – folytatta. – Azt is észrevettük, hogy minden óvodának megvan az egyedisége, a nyugodt légkörben a kollégák nagy szakmai felkészültséggel, gyerekszeretettel végzik a mindennapi feladataikat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában