Programok

2022.10.02. 18:30

Kutatók éjszakája a PE ZEK szervezésében: Pepperrel a robottal is találkozhattak az érdeklődők

A Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központ kampusza a múlt hét végén ismét csatlakozott a Kutatók éjszakája elnevezésű országos tudománynépszerűsítő akcióhoz.

Arany Horváth Zsuzsa

Szimulációs szoftverek a járműfejlesztés világában, Előadó Decsi Péter a Mechatronikai Képzési és Kutatási Intézet tanársegéd oktatója Fotó: Jóna István

Pénteken, szombaton a laikusok számára is élvezhető ismeretterjesztő előadások, interaktív foglalkozások várták az érdeklődőket. A témakörök között szerepelt többek között a dróntechnológia felhasználási lehetősége, szimulációs szoftverek a járműfejlesztés és a forgalmi helyzetszimulálás világából, statisztikai, matematikai, logikai fejtörő, hatékony időbeosztási fortély, a nyelvek kialakulásának történetét előtáró kvízjáték, jobb-bal agyfélteke összehangolás, virtuális szakmabemutató. (Utóbbiakhoz a Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara nyújtott segítséget).

A Zalaegerszegi Egyetemi Központ hallgatói Pepper robottal
Fotós: Lukács-Gaál Eszter

A kísérő programok keretében sötétedés utáni bagolytúrán való részvétellel ismerkedhettek a vendégek a zöld kampusz 2014-ben létrehozott 400 méteres, 14 állomásos  tanösvényével, amely a fenntartható életmód elemeit, megoldási alternatíváit tárta a látogatók elé. A résztvevők megismerkedhettek az egyetem elektromos autójával és az egyre népszerűbb  Pepper robottal.

Matematika és statisztika kvízjátékok
Fotós: Lukács-Gaál Eszter
Szakmák VR szemüvegen keresztül – A Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara támogatásával valósult meg a program
Fotós: Lukács-Gaál Eszter

 Szombaton délelőtt zárásként zalaegerszegi sportot és technikai sportot űző rekorderekkel találkozhattak a Gasparich úti karra érkezők. Az érdeklődőket az egyetemi központ oktatói közül többek között Decsi Péter, dr. Palányi Ildikó, Nagy Roland, Hornung Tamás, Pálfy Angelika, Nagyné Halász Zsuzsanna, Bérces Edit kalauzolta a tudomány mindennapjainkat is meghatározó érdekességei  között. 

Találkozás Zalaegerszeg rekordereivel  – Bérces Edit ultrafutó, oktató és Szász Péter 5 éves drift rekorder kisfiú 
Fotós: Lukács-Gaál Eszter

Az idei kutatók éjszakáját Zalaegerszegen az egyetemi kampuszon több mint hatvanan látogatták meg, tájékoztatta lapunkat Lukács-Gaál Eszter, a PE ZEK a Marketing és Kommunikációs Iroda munkatársa.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában