Az állvány tavaszig kint marad

2022.10.20. 14:00

Kabátok között válogathatnak a rászorulók Keszthelyen

Két empatikus keszthelyi fiatal jóvoltából meleg kabátok várják a rászorulókat október közepétől a Szent Erzsébet Alapítvány Bakacs utca 10. szám alatti telephelyén.

Benedek Bálint

Galamb Dóra és Török Marcell a ruhaállvány előtt

Forrás: ZH

Galamb Dóra személyi edző és jó ismerőse, Török Marcell még három évvel ezelőtt döntötte el, hogy kihelyeznek egy ruhaállványt, melyre vállfára akasztott kabátokat raknak, ezzel segítve a nehezebb körülmények között élőket.

- A Facebookon láttuk, hogy más városokban fogasokra akasztott kabátokkal segítenek, mi ezt továbbgondolva az állvány mellett döntöttünk, ízléses megjelenést kölcsönözve az adományozásnak - mesélte Dóra. - Kicsit olyan, mintha egy üzletben sorakoznának a ruhadarabok, így könnyebb dönteni, átláthatóbb a kínálat. Kezdeményezésünkhöz az elmúlt időszakban sokan csatlakoztak és ajánlottak fel női és férfikabátokat. Kizárólag jó állapotban levő darabokat várunk, melyeket még az adományozó is felvenne...

A visszajelzések jók, a rászorulók szívesen válogatnak a ruhák között, s mindig bővül a kínálat. A fiatalok kizárólag a kabátokra specializálódtak, hiszen az a céljuk, hogy senki se fagyjon meg az utcán. Az állvány egész télen kint marad, az akció tavaszig tart.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában