A vidéken élők érdekében

2022.10.23. 19:00

Játszóteret és közösségi épületet adtak át Zajkon

Újonnan kialakított játszóteret, illetve a régi művelődési ház átalakításával és felújításával egy új, megszépült, a korábbinál modernebb közösségi épületet avattak szombat délután a dél-zalai kisközségben.

Gyuricza Ferenc

Az új játszóteret Aigner Géza letenyei plébános áldotta meg. Mellette a kivitelező letenyei ÉKKÖV Kft. ügyvezetője, Takács Tamás, Grózner Tiborné és Cseresnyés Péter

Forrás: Gyuricza Ferenc / Zalai Hírlap

Az ünnepségen Grózner Tiborné polgármester mondott köszöntőt, aki beszámolt arról is, hogy mindkét fejlesztés a Magyar Falu Program támogatásával valósult meg. 

Szalagátvágás a játszótér átadásán. Balról a kivitelező letenyei ÉKKÖV Kft. ügyvezetője, Takács Tamás, Grózner Tiborné és Cseresnyés Péter
Forrás: Gyuricza Ferenc / Zalai Hírlap

A játszótérre közel ötmillió forintot kapott az önkormányzat, a közösségi tér kialakítására pedig 25 millió forint támogatást nyertek el a pályázaton. A játszótérre mérleghinta, rugós játék és mászóvár került, s a gyermekek védelme érdekében gumiburkolattal fedték le a területet. A régi művelődési háznál – korábbi, részben önerős munkálatok folytatásaként – lezajlott az épület külső hőszigetelése és színezése, a belső helyiségek festése, elvégezték az akadálymentesítést, parkolót építettek, illetve egy napelemrendszert is telepítettek.

A közösségi tér avatásán Grózner Tiborné polgármester ismertette az elvégzett munkálatokat
Forrás: Gyuricza Ferenc / Zalai Hírlap

Cseresnyés Péter, a térség országgyűlési képviselője az átadások kapcsán úgy fogalmazott: a magyar gazdaság megerősödését követően többek közt azt a célt tűzte ki magának a kormány, hogy a vidék Magyarországán élők számára is biztosítsák azokat a körülményeket, amiket a városiak évtizedek óta élvezhetnek. Ahhoz pedig, hogy a falvakban élők ne vágyjanak nagyobb településekre, ne akarjanak városokba költözni, elsősorban az évtizedeken át elhanyagolt infrastruktúrát és helyi intézményeket kellett fejleszteni. Ennek a szándéknak egyik eszköze a Magyar Falu Program, amelynek támogatási keretösszegéből Zajk is részesedni tudott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában