Táncoltak és énekeltek a nyugdíjasok

2022.10.30. 08:00

Idősek napi ünnepség Páterdombon (galéria, videó)

Az elmúlt két évben nem tudták megrendezni az Idősek napjához kötődő programot Páterdombon, idén azonban újra megtelt a településrész közösségi épülete szombaton. Ezúttal a csácsbozsoki Évgyűrűk Nyugdíjas Klubot látták vendégül a páterdombiak.

Mozsár Eszter

Gecse Péter alpolgármester, a településrész önkormányzati képviselője köszöntötte a szépkorúakat

Fotó: Pezzetta Umberto

A helyi szépkorúak mindig aktív közösségi életet élnek, s mindig lehet rájuk számítani, ha a hagyományok ápolásáról, értékmentésről van szó, mondta Gecse Péter alpolgármester. A településrész önkormányzati képviselője bízik abban, hogy az ünnepek közeledtével, az adventi időszakban ugyancsak élettel telik meg a ház.

Vidám és színes műsorral készült szombatra a Páterdomb a Kultúráért Egyesület, a fellépés egyik különlegessége az úgynevezett örömtánc volt. Az idősebb generáció ezzel azt fejezte ki, hogy könnyedén mozogva is jól érezhetik magukat. Ezen kívül múltidézésként közkedvelt slágerekből énekeltek egy csokorra valót, valamint vicces jeleneteket adtak elő és verseket szavaltak. A közel negyven tagot számláló egyesület a közösségépítés jegyében évente legalább ötször ad az alkalomhoz, ünnepkörhöz illő zenés irodalmi estet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában