Ragadd meg a napot!

2022.10.05. 12:00

Idősek napi programot tartottak Hévízen

A boldogság jelenti a kulcsot mindenhez – szögezte le Papp Gábor a fürdőváros idősek napi gáláján.

Péter B. Árpád

A rendezvényen Buch Tibor remek hangulatot teremtett

Forrás: ZH

Hévíz polgármestere felidézte, az ókori rómaiaknak volt egy mondása, amely magyar fordításban úgy hangzik: ragadd meg a napot! 

– Ez arra biztat, hogy minden napban próbáljuk megtalálni a lehetőséget, a jót, a hasznosat – fogalmazott Papp Gábor, hozzátéve: a kedvezőtlen gazdasági helyzetben is mindent megtesznek, hogy megfelelő környezetet teremtsenek, amelyben az idősek is komfortosan érezhetik magukat. 

– Hatalmas erőfeszítést jelent ez most számunkra, de tartozunk ezzel az ezüstgenerációnak, hiszen arra tudunk építeni, amit a ma idősei megteremtettek nekünk, mivel egymás életét folytatjuk. Mi az önökét, a gyermekeink pedig majd a miénket. Ezért felelősséggel tartozunk mindenkiért, egymásért. 

Papp Gábor leszögezte: ebben a háborúhoz szokott világban a gyengédség igazi forradalmára van szükségünk. Emlékeztetett, a nagyszülők és az idősek jelentik a kenyeret, amely táplálja az életünket, s ők jelentik népünk rejtett bölcsességét is. 

– Imádkozzunk a gyengédség tanítóivá vált idősekért, hogy tapasztalatuk és bölcsességük segítse a legkisebbeket abban, hogy reménységgel és felelősséggel nézzenek a jövőbe – zárta szavait Hévíz polgármestere. 

A rendezvényen vendégül látták a résztvevőket, akik Buch Tibor színész-énekes műsorának második részét már végigtáncolták a színpad előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában