Novemberre készül el a beruházás

2022.10.06. 18:30

Burkolatfelújítás a zalaegerszegi Püspöki Grácián utcában

Teljes szélességben zajlanak burkolatfelújítási munkák a Püspöki Grácián utcában a Gárdonyi Géza és a Dózsa György utca közötti szakaszon. A beruházás állami támogatással, 80,7 millió forintból valósul meg.

Mozsár Eszter

A beruházás jelenlegi állapotát ismertette Farkas Lóránt projektvezető, Bali Zoltán és Balaicz Zoltán

Forrás: Mozsár Eszter / Zalai Hírlap

A sajtóbejáráson Balaicz Zoltán polgármester elmondta, az önkormányzat legnagyobb kihívása az utak, járdák, terek karbantartása és felújítása, ami nemcsak a jelenre igaz, ugyanilyen nehézséggel néztek szembe a múltban is. A városfejlesztést szerencsére nagyban segíti a százszázalékos állami támogatású Modern Városok Program, illetve annak része, a Kovács Károly Városépítő Program, mondta a polgármester.

Bali Zoltán alpolgármester, a térség önkormányzati képviselője arról tájékoztatott, hogy a Szabadics Zrt. és a Horváth-Ép Kft. konzorciuma november végére készül el a munkálatokkal. Mintegy 165 méter hosszan, teljes egészében megszépül a jelenlegi szakasz, az öt méter széles út mellett a járdaburkolatot is felújítják. A csapadékvíz elvezetése érdekében a balesetveszélyes kétoldali folyókát és a víznyelőaknákat átépítik, a lakóingatlanok ereszkifolyóját a vízelvezető rendszerbe kötik.

Bali Zoltán hozzátette, az önkormányzat az előző években saját forrásból ivóvízvezeték és szennyvízcsatorna-rekonstrukciót végzett ugyanitt. Korábban megújult a Gárdonyi és a Batsányi utcában a járda is. Egy KEHOP pályázatnak köszönhetően legkésőbb jövő év elején elindul a közművek megújítása egészen az Arany János utcáig.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában