Kosármeccsre is járhatnak

2022.10.05. 14:00

Bérleteket kapott a gyermekvédelmi központ

A kulturális programok mellett ezentúl sportrendezvényekre is járhatnak a Zala Megyei Gyermekvédelmi Központ lakói, ugyanis a Patent Távfelügyelet Kft. ügyvezető igazgatója, Kemes Zsuzsanna öt darab, a ZTE Kosárlabda Klub mérkőzéseire szóló bérletet nyújtott át Zimborás Bélának, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Zala Megyei Kirendeltség igazgatójának.

Mozsár Eszter

Horváth Gyöngyi, Kemes Zsuzsanna és Zimborás Béla az átadáson

Fotó: Pezzetta Umberto

A felajánlásnak köszönhetően a fiatalok a szerdán induló bajnoki meccset láthatják először. A cég évek óta együttműködik a kirendeltséggel, hangzott el az átadáson. Eddig a színházlátogatást segítették, most a szabadidő eltöltésének más módját is választhatják a gyerekek, s a motiváció által remélhetőleg még többen kapnak kedvet a sporthoz. Jelenleg három lakásotthonban és kettő gyermekotthonban közel kétszáz gyermekről gondoskodnak Zalában. A központ intézményvezetője, Horváth Gyöngyi ugyancsak megköszönte a bérleteket, majd hozzátette, a közeljövőben a labdarúgó szövetséggel hasonló együttműködést kötnek, első állomásként október 15-én focikupát rendeznek a gondozottaknak.

A kirendeltség a gyerekek mellett a szépkorúakra is gondol. Ennek jegyében a 460 főt ellátó pózvai Zala Megyei Gondoskodás Egyesített Szociális Intézményben több programot szerveznek számukra az Idősek hónapja alkalmából, hétfőn például kulturális műsorral köszöntötték a lakókat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában