Előadás az MCC-ben

2022.10.06. 21:00

Az amerikai és európai életmód kérdései, kihívásai

Az amerikai és európai életmód kérdései, kihívásai címmel október 7-én, pénteken 17 órától szakmai előadást szervez a Mathias Corvinus Collegium (MCC) zalaegerszegi központja a Tudomány és Technika Házában (Dísz tér 7., I. em.).

Varga Lívia

A két előadó Ilya Shapiro, a New York-i Manhattan Institute Alkotmányos Tanulmányok Igazgatója és Lénárd Sándor, az MCC Nemzetközi Jogi Műhelyének vezetője. A diskurzus kiindulópontja, hogy az utóbbi bő évtizedben az amerikai és az európai civilizáció értékekei és erényei egyre nagyobb fenyegetésnek vannak kitéve. A résztvevők egyebek mellett arra kapnak választ, lehet-e egyedülálló amerikai és európai életmódról beszélni, és ha igen, ezek milyen pillérekre épülnek, mi tartja össze őket, valamint milyen értékek és erények kötik össze e civilizációkat. A beszélgetés angol nyelvű, de a rendezvényen szinkrontolmácsolást biztosítanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában