Önkéntes munka

2022.10.29. 16:00

Árkot tisztítottak Galambokon

Azombaton közösségi munka keretében ároktisztításba fogtak a helyi önkéntesek.

Korosa Titanilla

A képen a közösségi munka résztvevői

Fotó: Korosa Titanilla

Szabó Tamás polgármester irányításával a Rózsa u 17. és 19. szám közötti vízelvezető árok tisztítását végezték el, ahol a tavaszi-nyári esőzések után felgyűlt az iszap. A polgármester elmondta, hogy ez a szakasz munkagéppel megközelíthetetlen, csak kézi erővel lehetett az eltömődést megszüntetni. Az önkormányzat tulajdonában lévő árok kitisztítására közösségi munkát hirdettek, melybe a helyi fiatalok közül is többen becsatlakoztak, közel 10-en gyűltek össze és kilapátolták, elhordták az iszapot az érintett részről. A munka eredményeként a következő időszakra megoldódott a vízelvezetés az Ady utca irányába. Szabó Tamás örömét fejezte ki az ifjúság aktivitása kapcsán, az akció a szükséges feladat elvégzése mellett egyben jó munkára nevelő közösségépítő program is volt.

A helyi összefogásnak köszönhetően a munka végeztével a vendéglátás sem maradt el, Gerencsérné Kovács Mónika és segítői főztek bográcsételt az ároktisztításban tevékenykedőknek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában