A vénebb ágak tetejéről már a levél is lepergett

2022.10.31. 09:00

Aranyló őszi színek az Azáleás-völgyben

Az Azáleás-völgybe vezető út bejáratának hatalmas fái már aranyló sárgában, vagy rozsdába hajlóan pompáznak az erdőszélen, a vénebb ágak tetejéről már a levél is lepergett.

Győrffy István

A fenyők árnyéka mögött napsütötte szín kavalkád

Fotó: Győrffy István

A völgy elejének termetes fenyői még sötét árnyékot vetnek, de a mögöttük megbújó cserjék, fiatal tölgyek színes levelei izzanak a fák mögött, sejtelmes világuk ezernyi szín kavalkád. Ahogy a völgy kinyílik a zöld rét szélén, leírhatatlanul szép a sokszínű erdőszél. Az őszeleji sok eső után még sokfelé élénkzöld a fák levélzete, a fák jobbára csak az ágak végén színesednek, ezért is sajátosan szépek, egyediek az idei ősz színei...

Az Azáleás-völgyhöz vezető út sárgába öltözött fái
Színes cserje a fenyők alatt
A haragos zöld keveredik a sárgával, a vörössel

A pihenőpark tűzrakójánál jókora kondér alatt tűz ég, füstje lágyan száll szét a völgyön, néhány asztalon terítő is tarkállik. Az esőbeálló alatt egy hölgy krumplik aprít.

-NAV-osok vagyunk, szakmai napunk van, s úgy döntöttünk, hogy ezt, ebben a gyönyörű környezetben töltjük el. Az Azáleás-völgy ilyenkor is csodaszép, jó érzés ide most is kirándulni. A többiek elmentek a tévétoronyhoz túrázni – mondja.

A völgyből kifele jövet összetalálkozok egy vidáman beszélgető csoporttal.

-Netán önök a NAV-osok?- köszönök rájuk.

-Miért? Látszik rajtunk? – kérdez vissza jókedvűen a csoport egyik férfi tagja, míg a többiek vidáman nevetnek a poénon, s összeállnak egy fotó erejéig a színesedő fák alatt.

Szinpompás erdőszél
Rozsdában

 

A napjukat a völgyben töltő NAV-osok egyik csoportja

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában