Prémium minőségű textíliák

2022.10.14. 16:00

Adománnyal segíti a zalakarosi szálloda a kanizsai kórházat

Leselejtezett, de prémium minőségű köntösöket, fürdőlepedőket és törölközőket adományozott pénteken a zalakarosi Park Inn Resort Hotel a Kanizsai Dorottya Kórháznak.

Pásztor András

A karosi szálloda adományát, ami egy teljesen megpakolt kisteherautóban érkezett Horváth Tibor igazgató adta át, Váriné Andróczi Piroska ápolási igazgatónak (balról) és Németh Ildikó gazdasági igazgatónak

Forrás: Pásztor András / Zalai Hírlap

Mint azt Horváth Tibor, a szálloda igazgatója elmondta: a Magyar Szállodaszövetségen keresztül évek óta adnak át hasonló adományokat, korábban a Vöröskereszt megyei szervezetének, ezúttal pedig a Kanizsai Dorottya Kórháznak.

– Úgy gondoltuk, a kórháznak is nagy szüksége lehet a prémium minőségű textíliákra, hiszen az intézményben ápolt és kezelt betegeket olykor fürdetni, mosdatni kell – árulta el döntésük lényegét Horváth Tibor, aki hangsúlyozta: ezúttal 165 darab köntöst, 140 darab fürdőlepedőt és 160 darab vastag törölközőt hoztak, de ha az intézmény igényli negyedévente újabb szállítmány tudnak hozni. Az igazgató azt is jelezte: a szálloda kollektívája elkötelezett a segítségnyújtás iránt, így a jövőben – amennyiben erre igény mutatkozik – akár véradást is szerveznek  a dolgozók körében.

A kórház részéről Németh Ildikó, gazdasági igazgató és Váriné Andróczi Piroska ápolási igazgató fogadták az adományt. Mint elmondták: jó helye lesz a textíliáknak, hiszen mind a fürdőlepedők, mind pedig a törölközők fogyóeszköznek számítanak, újak beszerzésére viszont csak ritkán adódik lehetőség az anyagi lehetőségek szűkössége miatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában