Ötödik alkalommal

2022.10.01. 21:00

A szaunázást népszerűsítették Zalakaroson

A Magyar Fürdőszövetség 5. alkalommal hirdette meg a Szaunázók hétvégéje országos programsorozatot, melyhez a Zalakarosi Fürdő is csatlakozott.

Benedek Bálint

Fotó: Szakony Attila

A szövetség közleményéből kiderült: történelmi időkben erről szeretnének megemlékezni, mely tele van utalásokkal és szimbólumokkal a világ ‐ és persze a szaunás élet – dolgaira is. A kötelező, "History" program minden fürdőben egy előre megadott illatarzenállal lepték meg a vendégeket. Nyitásként levendulát használtak a szaunamesterek a második körben Havasi cirbolyafenyő következett, mely ismét egy történelmi szimbólum, mert ez 110 éves Bergila Signature keverékének egyik alapját adó illóolaj. A szeánszot a kardamom meghittséget sugárzó illata zárta.

Október első hétvégéjén a Zalakarosi Fürdő szaunavilágában ezen kívül további különleges ceremóniák várták az érdeklődőket. Az eseményen a szaunázás jótékony hatásaira, egészségmegőrző, prevenciós célú alkalmazására hívták fel a figyelmet.

- A szaunázás hozzátartozik az egészséges életmódhoz, amelyet a fürdőnk is elhivatottan képvisel - Gyurókovicsné Kóré Eszter, a fürdő értékesítési és marketing vezetője. - A szaunavilágunk az ország egyik legnagyobb komplexuma három éve készült el, melyben egy 60 fő befogadására alkalmas finn szaunával, egyéb pihenőhelyekkel és gőzkabinokkal. Alapvetően a szaunánk textilmentes övezet, vagyis kizárólag 18 év felettiek használhatják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában