Helyi közélet

2022.09.22. 20:30

Világbajnokság a Kanizsa Arénában

A dél-zalai város, pontosabban a Kanizsa Aréna ad otthont október 14-16-án az ICO (International Combat Organization) Combat sport világbajnokságnak. A részletekről tegnap tartott sajtótájékoztatót Horváth Ferenc, az ICO magyaraországi elnöke, Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő és Balogh László polgármester.

Pásztor András

Balogh László, Horváth Ferenc és Cseresnyés Péter a sajtótájékoztatón Fotó: Szakony Attila

Mint azt Horváth Ferenc főszervező elmondta: eredetileg Ukrajna rendezte volna az idei világbajnokságot, ám a háború miatt ez meghiúsult, így a magyar szövetséget kérték fel a rendezésre.

- Sokan azt ajánlották, hogy Budapestre vigyük a versenyt, de úgy gondoltuk, a vidéken élőknek is lehetőséget kell biztosítani arra, hogy nézőként résztvevői lehessenek egy ilyen nagyszabású rendezvénynek - árulta el Horváth Ferenc.

Mint elhangzott: a világbajnokságra eddig közel 30 ország regisztráltatta magát, a három nap során közel 800-1000 versenyző lép szorítóba vagy tatamira. A combat sport tulajdonképpen a küzdősportok gyűjtőhelye, a kanizsai világbajnokságok is több kategóriában rendeznek versenyeket, így például MMA, K1, Ligh Box, Submission, valamint japán, kínai és koreai formagyakorlatokban is összemérhetik felkészültségüket a versenyzők.

A rendezvényt a 14 év alatti gyerekek ingyenesen látogathatják, az egy napra szóló jegy 4 ezer forintba, a két napos jegy pedig 6 ezer forintba kerül.

Balogh László, Nagykanizsa polgármestere azt hangsúlyozta, hogy a Kanizsa Aréna többek között az ilyen és ehhez hasonló nagyrendezvények miatt is épült, azért, hogy a helyi lakosság kiemelkedő sport- és kulturális rendezvényeken szórakozhasson.

Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő pedig arról szólt, hogy a Kanizsa Arénába hozott rendezvényeknek gazdasági hatásai is vannak, jelen esetben már tudható, hogy a versenyzők a kanizsai szálláshelyek zömét már lefoglalták, sőt Zalakaroson is kezdenek megtelni a szállodák.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában