Megvonták a DRVE-től az ingyenes ingatlanhasználatot

2022.09.13. 14:00

Vétóval és petícióval bírnák jobb belátásra az Éljen VárosuNK! Egyesületet

A legutóbbi közgyűlésen az Éljen VárosuNK! Egyesület (ÉVE) frakciója nem támogatta a Dunántúli Roma Vezetők Egyesülete (DRVE) által használt Zrínyi utcai irodahelyiségek további ingyenes használatba adását. A döntés szinte ellehetetleníti a hátrányos helyzetű emberek segítését végző civil szervezet tevékenységét.

Pásztor András

Balogh László polgármester (balról) vétóval, Tejfel József egyesületi elnök petícióval készül a következő közgyűlésre

Forrás: Szakony Attila / Zalai Hírlap

A fentiek miatt Balogh László polgármester bejelentette: él a vétó jogával és a következő, szeptember 19-én esedékes közgyűlésre ismét visszahozza a javaslatot.

– Döbbenetes volt számomra, hogy az ÉVE-frakció nemmel szavazott ebben a kérdésben, főleg úgy, hogy amúgy is nehéz időket élünk, s egyre több embertársunknak lenne szüksége segítségre – fogalmazott Balogh László, aki hozzátette: a DRVE számos olyan tevékenységet folytat – étel- és adományosztás, mosoda, tanoda, ingyenes edzőterem biztosítása –, ami  komoly segítséget nyújt a legrászorultabb társadalmi rétegeknek. – Mindezek lehetetlenné válnak a jövőben, ha az önkormányzat nem biztosítja az egyesület számára az ingyenes ingatlanhasználatot. Éppen ezért remélem, hogy az ÉVE-frakció tagjai átgondolják korábbi döntésüket és a következő közgyűlésen támogatják a szervezet törekvéseit.

A döntés kapcsán Tejfel József, a DRVE elnöke is megszólalt. Mint mondta: övön aluli ütésként élték meg az ÉVE-frakció döntését, hiszen így több ezer rászorulót is semmibe vettek a nemmel szavazó képviselők.

– Szeretnénk egy petíciót átadni a következő testületi ülésen a közgyűlés tagjainak, melyben arra kérjük a képviselőket, hogy sok más civil szervezethez hasonlóan számunkra is engedélyezzék az ingyenes ingatlanhasználatot. A petíciót eddig több mint ezren írták alá – árulta el Tejfel József elnök.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában