Gesztro fesztivál

2022.09.11. 20:30

Vadat és halat is főztek Eszteregnyén

Vadhúsokból, különféle frissen szedett gombákból és még halból is készült étel szombaton az "Eszterfeszt" elnevezésű Vad- és kézműves ételek gasztronómiai fesztiválján, amit az idén az elszármazottak napjával kötött össze a szervező önkormányzat.

Benedek Bálint

Eszteregnyén a tavalyi nagy sikerre való tekintettel ismét megrendezték az Eszterfeszt vad- és kézműves ételek gasztro napi programjait, mely az idén elszármazottak találkozójával is kiegészült. Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő és Kele Lajos polgármester a kanizsai-esztergenyei vegyes csapatot, a Gesztenyéket látogatták meg.

Fotó: Szakony Attila

Képalá: A 18 csapat egyike, a Gesztenyék szintén vadételekkel készült a jeles alkalomra. Kele Lajos és Cseresnyés Péter is megnézte a bográcsok tartalmát Fotó: Szakony Attila

Az esemény megnyitóján Kele Lajos polgármester elmondta: nagy öröm számukra, hogy 18 főzőcsapat jelentkezett a versenyre, akik főleg vadételeket készítettek. A szlovén Radamos településről érkezett vendégek pedig paszulyból, vagyis babból egy sűrű, tartalmas főzeléket főztek. A gasztronómiai seregszemlére nevezett csapatokat egy szakértőkből és turisztikai szakemberekből álló zsűri értékelte.

A településvezető hozzátette: a fesztiválon több olyan eszteregnyeivel is találkozott, akik évtizedekkel ezelőtt elmentek a településről, most viszont szívesen találkoztak újra.

Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő szintén méltatta a közösség összetartó erejét, hiszen ünnepek alkalmából szívesen találkoznak.

- A kormány odafigyel a kistelepülésekre és támogatja a falunapok megszervezését, ahogy a helyi magánszemélyek és vállalkozók is a jó ügy mellé állnak - mondta. - Sokak a jövőjüket épp ilyen falvakban képzelik el, itt alapítanak családot, itt érzik jól magukat.

Eredmények: 1. Eszteregnye Sör Kör vaddisznós vargányás pörkölt, 2. Riva Vadásztársaság (mindketten Eszteregnye) szarvaspörkölt dödöllével, 3. Nagyon Vadon (Nagykanizsa) őzpörkölt. Különdíj: Eszterék (Eszteregnye-Kacorlak) halászlé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában