Támogatással vásárolták

2022.09.08. 09:30

Új autó került a nagykanizsai állatmenhelyre

Az állatok mentésére és a menhely ellátására magánszemélyek, valamint egy alapítvány támogatásával új gépjárművet vásárolt az „Élettér” Állat- és Természetvédelmi Egyesület.

Benedek Bálint

Új autó állt szolgálatba az állatmenhelyen. Varga Károlyné, a menhely elnöke és Skanecz Tamás örül a váltásnak Fotó: Szakony Attila

A váltás mára elkerülhetetlenné vált, hiszen Skanecz Tamás telepvezető szerint az előző, platós teherautó maximálisan kiszolgálta az egyesületet.

- A húszéves járműnek sokat köszönhetünk, hiszen a menhely átköltöztetésekor gyakran pakoltuk meg építési anyagokkal, de faanyagot is „cipeltünk” a platóján, no meg állatokat is szállítottunk – folytatta. – Egyszóval maximálisan kiszolgálta az idejét, de már olyan magas költségeket emésztett fel a karbantartása, hogy kénytelenek voltunk megválni a járgánytól. Szerencsére a magánszemélyek, támogatók adományaiból, valamint a Velenczei Ferenc Jótékonysági Alapítvány hathatós segítségével vásárolhattunk egy teljesen új Opel Combo Cargo típusú kisteherautót. A modern gépjárművel hasonló feladatokat látunk el, mint az elődjével, bár igyekszünk megkímélni. Ezen felül az állatok, vagy az esetleges élelmiszer-adományok szállításában nagy hasznát vesszük.

Ugyancsak friss hír a menhely háza tájáról, hogy elkészült a jövő évi naptár, melyben ezúttal is a menhely állatai pózolnak a hónapoknál. Azért is fontos a naptár megjelenése, mert a menhelyen jelképes összegért megvásárolható. Az ebből befolyt bevételt az állatokra, életkörülményeik javítására fordítják.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában