Támogatás

2022.09.28. 10:30

Tűzifa a rászorulóknak – Gyenesdiáson október 20-ig várják a kérelmeket

A település önkormányzata idén is biztosít tűzifát a szociálisan rászoruló személyek számára, vissza nem térítendő természetbeni támogatásként.

Péter B. Árpád

Forrás: Illusztráció / Pexels

A tűzifa mennyisége a beérkező kérelmek számától és a készlet mennyiségétől függ, olvasható Gyenesdiás felhívásában, amely azt is tartalmazza: támogatást az kaphat, aki szociálisan rászorult s életvitelszerűen az adott ingatlanban él. Fontos szabály, hogy a kérelmező háztartásában az egy főre jutó havi nettó jövedelem nem haladhatja meg a mindenkori öregségi nyugdíj legkisebb összegének 375 százalékát, vagyis 106 875 forintot, egyedül élő, illetve gyermekét egyedül nevelő igénylő esetében pedig a mindenkori öregségi nyugdíj legkisebb összegének 475 százalékát, azaz 135 375 forintot.

A kérelmeket – egy formanyomtatványon – október 20-ig lehet benyújtani a gyenesdiási polgármesteri hivatal szociális irodájában. Az érdeklődők a pályázatról bővebb felvilágosítást a 83/312-734-es telefonszám 214-es mellékén, vagy személyesen ügyfélfogadási időben az önkormányzati hivatalban kaphatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában