Fesztivál

2022.09.11. 14:00

Szüreti mulatság látványos felvonulással Zalalövőn

Szombaton rendezte meg hagyományos szüreti mulatságát az északnyugat-zalai kisváros irsapusztai településrésze. A program felvonulással kezdődött, amit ezúttal is lovasok vezettek.

Gyuricza Ferenc

Fotó: Gyuricza Ferenc

A menet a településrész több pontján megállt, hogy a kisbíró, azaz Takács László kihirdesse, milyen események zajlottak idén eddig a mintegy nyolcvan fő által lakott Irsapusztán. Februárban farsangra, márciusban szépkorúak ünnepére invitálták a itt élőket, de állítottak közösen májusfát is a helybéli lakosok. Júniusban előbb bagolytúrát szerveztek, majd a városrész legnagyobb ünnepe, a falunap következett, augusztusban pedig családi napot szerveztek.  

Fotós: Gyuricza Ferenc

A vidám programon nemcsak helyi lakosok vettek részt, a város többi részéről is sokan csatlakoztak. A budafaiak táncos csoporttal képviseltették magukat, s az Ezüstlile néptánccsoport is a közreműködők között volt. Az esti szórakoztatóról pedig Tóth Christopher gondoskodott.

Fotós: Gyuricza Ferenc

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában