Önkormányzati forrásból valósult meg a beruházás

2022.09.16. 20:00

A szabadban tornászhatnak a nyugdíjasok Landorhegyen, de az ifjabbakat is várják a fitneszparkba

Szabadtéri szenior fitneszparkot adtak át pénteken délután Landorhegyen. A létesítmény 2,3 millió forintos önkormányzati forrásból valósult meg.

Mozsár Eszter

Gecse Péter és Makovecz Tamás az elliptikus trénernél Fotó: Fehér Márk

A szabadtéri, úgynevezett „street workout” edzőpálya a Pais Dezső és a Madách Imre utca kereszteződésénél található. A fitneszpark négy elemből áll, részét képezi egy elliptikus sétáló, egy légbenjáró, egy kombinált hát- és mellizom-erősítő, valamint egy kombinált szörf és derékmozgató. Az eszközök helyes használatát információs tábla mutatja.

Makovecz Tamás és Gecse Péter az átadón Fotós: Fehér Márk

Gecse Péter alpolgármester elmondta, az önkormányzat az infrastrukturális fejlesztések mellett folyamatosan gondoskodik a közösségi és játszóterek építéséről, karbantartásáról. A mostanihoz hasonló szenior kültéri szabadidőparkot legutóbb Alsóerdőn építettek a szabadidőparkban. Az alpolgármester reméli, a hamarosan kezdődő idősek hónapja kapcsán is számtalan sportoló, vetélkedő nyugdíjassal találkozhatnak majd. 

Makovecz Tamás önkormányzati képviselő arról tájékoztatott, a mostani létesítmény a landorhegyi nyugdíjasok kérésére épült, s olyan elemekből áll, ami biztonságosan használható az idősebb korosztály számára, de természetesen szívesen látják a sportolni vágyó környékbeli fiatalokat is. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában