Huszonnégy sportággal ismerkedhettek meg a programon

2022.09.21. 10:30

Sikert hozott a Szeptemberi edzéskereső Keszthelyen

Több év kihagyás után ismét megrendezték a Szeptemberi edzéskeresőt. A 379. sz. Feltámadás Cserkészcsapat a Keszthelyi Kilométerek Egyesülettel (KKE) közösen szervezte a sportos programot.

Péter B. Árpád

Az érdeklődők a Vajda-gimnázium udvarán a lövészettel is megismerkedhettek

Fotó: Péter B. Árpád

Az eső miatt nem a Fő tér, hanem a környező intézmények adtak otthont a nagyszabású rendezvénynek szombaton délután, s mint Karacsi Gábor főszervező emlékeztetett, 2012-14 között Bedő Beáta vezetésével a KKE volt a mozgatórugója az edzéskeresőnek. Akkor a Feltámadás Cserkészcsapat segítőként működött közre, most pedig egy projekt részeként szervezi meg ismét a sportos mustrát. Ezúttal huszonnégy sportág bemutató edzéseit láthatták az érdeklődők, s 18 közösség ki is települt a rendezvényre.

– A célunk az, hogy a keszthelyi és térségbeli egyesületek, csapatok, csoportok megmutathassák magukat a nagyközönségnek, s persze egymásnak is – szögezte le Karacsi Gábor. – A Szeptemberi edzéskereső három egymáshoz közeli helyszínen kínált programot, mert a Fő téren az esős idő miatt nem tudtuk ezt megrendezni.

A Mozgás Házában, a Vajda-gimnázium kistermében, illetve az intézmény udvarán felállított sátorban váltották egymást félóránként a sportközösségek, amelyek – a helyi klubok mellett – például Vonyarcvashegyről, Gyenesdiásról s Hévízről érkeztek, így a látogatók térségi kínálattal találkozhattak.

Major Veronika sportlövő olimpikon (középen) nevelőedzőjével, Keczeli Zoltánnal közösen mesélt e sportág szépségeiről Balogh-Kovács Beatrix kérdéseire válaszolva
 

– Az érdeklődőket széles sportági választék fogadta – fogalmazott a főszervező, aki szerint fontos, hogy kiemelkedő, országos, vagy világszinten jegyzett sportolókat is meghívtak, hogy bemutassák, milyen lehetőségei vannak a legjobbaknak. Karacsi Gábor szerint lényeges, hogy a fiatalok jó példákat lássanak, hiszen az motiválja őket.

Hozzátette: azt is tudatosítani akarták ezzel a rendezvénnyel, hogy a mozgás és az egészség szorosan összekapcsolódik, „kéz a kézben jár”, de ugyanakkor a sport játékos oldalát is szerették volna felvillantani, hiszen ez a gyerekek „meggyőzésénél” nagyon fontos szempont.

– A lényeg, hogy minél többen mozogjanak, ez a rendezvény is ezt a célt szolgálja – emelte ki Karacsi Gábor.

Major Veronika, a BEFAG Keszthelyi Erdész LK Európa-bajnok, olimpikon, világranglista-vezető sportlövője a wroclawi Európa-bajnokságról érkezett a Szeptemberi edzőkeresőre, ahol nevelőedzőjével, Keczeli Zoltánnal közösen e sportág szépségeiről beszélt, felvillantva pályafutásának mérföldköveit, meghatározó állomásait is.

Major Veronika azt mondta: a lövészet nagyon sok mindenre megtanította, és pozitív hatással volt iskolai tanulmányaira is, hiszen általa jobb lett például a koncentrációs képessége, „s igazából minden, ami ahhoz kellett, hogy jól tanuljak”, fogalmazott a kiváló sportoló.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában