Értsék a pénz nyelvét

2022.09.28. 19:30

Pénzügyi Tudatosság Fejlesztéséért Díjat kapott a Zrínyi-gimnázium pedagógusa, Rinfel Mónika

Rinfel Mónika tanárnő, a Zalaegerszegi Zrínyi Miklós Gimnázium pedagógusa a fiatalok pénzügyi tudatosságának fejlesztése terén végzett kiemelkedő munkája elismeréseként Pénzügyi Tudatosság Fejlesztéséért Díjat vett át Varga Mihály pénzügyminisztertől, a Pénzügyminisztériumban rendezett ünnepségen.

A díjazottak egyike, Rinfel Mónika tanárnő

Forrás: Pénzügyminisztérium

Az általa 2018-ban felkészített csapat a PénzSztár vetélkedőn, 2020-ban a BankCode-versenyen, 2021-ben pedig a Bankcode szuperdöntőn szerzett első helyet, tájékoztatta a lapunkat a gimnázium. A Vigyázz, kész, pénz vetélkedőn tizenhárom alkalommal jutottak csapatai az országos döntőbe, ahol ötször szereztek első helyet. 2019-ben a Visegrádi Négyek Közgazdasági Olimpiáján az ötfős magyar csapat három tagját tanítványai adták. Diákjai rendszeresen és eredményesen szerepelnek a Pénzmesterek és a Pénzokos versenyeken is. A díj odaítélésében szerepet játszott még, hogy a tanárnő pénzügyi szakköröket tart, innovatív kompetenciafejlesztési és tudásmélyítési módszereket alkalmaz, továbbá modern, digitális ismeretszerzési technikákat oszt meg, és sokoldalú diákproduktumok készítésére ösztönzi tanítványait.

Rinfel Mónika tanárnő a díjátadón (balról az első)
Forrás: Pénzügyminisztérium

„A kihívásokkal teli, válsággal terhelt időszakban a pénzügyi tudatosságnak fokozott jelentősége van” – mondta Varga Mihály a díj átadóünnepségén, s kiemelte: a cél az, hogy a családok olyan pénzügyi ismeretek birtokában legyenek, amelyekre a mindennapi élethez, a megtakarítások tervezéséhez,  a hitelek felvételéhez, illetve az öngondoskodási formák kiválasztásához szükségük van.

Az elismerésre vonatkozó ajánlásokat a tanév végéig fogadta a tárca: javaslatokat nyújthattak be az iskolák fenntartói, vezetői, illetve az iskolai szintű szülői munkaközösség, majd a pénzügyminiszter által felkért ötfős bizottság értékelt. Idén 4 diák és 5 pedagógus kiemelkedő munkáját díjazták. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában