A hála és köszönet jeléül

2022.09.30. 17:00

Pápai áldást kapott a megyei kórház szívsebészeti osztálya

Dr. Veres András győri (korábbi szombathelyi) megyéspüspök a hála és köszönet jeléül Ferenc pápa áldását adta át pénteken a Zala Megyei Szent Rafael Kórház szívsebészeti osztálya munkatársainak.

Arany Horváth Zsuzsa

Vigh László, dr. Gasztonyi Beáta, dr. Rashed Aref, dr. Veres András és Böcskei Győző

Forrás: Partics Andrea

A zalaegerszegi szívsebészeti osztályon műtötték, gyógyították Böcskei Győző kanonokot, a győri székesegyház esperes-plébánosát, Veres András pedig korábbi szolgálati helyéről gyakran érkezett az egerszegi kórházba, s láthatta az itt folyó magas szintű gyógyító munkát, hangzott el a püspöki köszöntőben. Az értékes hitéleti ajándékot dr. Rashed Aref PhD osztályvezető főorvos vette át, s helyezte el a szívsebészeti osztály társalgójának a falán. 

A ceremónián jelen lévő Vigh László országgyűlési képviselő felszólalásában emlékeztetett arra, hogy a zalaegerszegi szívsebészet világszínvonalú, világhírű, az itt dolgozók dr. Papp Lajos nyomdokain haladva végzik áldozatos munkájukat, hozzátéve, úgy véli, hit nélkül nem lehet eredményesen dolgozni, családot nevelni, élni, ha hit van, minden van. Az épület 4 milliárd forintból készült el, emlékeztetett a képviselő, remélve, minden itt kezelt beteg egészségesen távozhat innen.  Dr. med. habil Gasztonyi Beáta PhD, a kórház főigazgatója a pápai áldás üzenetéről szólva elmondta, az osztályon keresztül az egész kórház számára megtiszteltetés az elismerés eme jelzése. Nehéz időszak következik, mondta a kórház vezetője, de összefogással, lelkiismeretes munkával, kitartással minden nehézségen úrrá lehet lenni, főleg, ha ehhez hasonló lelki támogatást is maga mögött tudhat az intézmény kollektívája. Böcskei Győző lapunknak elmondta, márciusban három szűkületes koszorúeret cserélt ki nála dr. Rashed Aref főorvos, egy hetet töltött a zalaegerszegi kórházban, a rehabilitációja Balatonfüreden zajlott. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában