Őszi mulatság

2022.09.26. 15:30

Nován és Tornyiszentmiklóson is szüreti felvonulást tartottak

Az elmúlt hétvégén tartották Nován és Tornyiszentmiklóson is a szüreti felvonulást.

Korosa Titanilla

Szüreti felvonulás Tornyiszentmiklóson Fotó: A szerző

Mindkét helyszínen szombaton szervezték meg a jó hangulatú programot, Nován a népviseletbe öltözött táncosok műsorral is meglepték az érdeklődő közönséget, miközben végigvonultak a falun. 

Tornyiszentmiklóson a Tornyiszentmiklós Településért Egyesület és az önkormányzat szervezte a hagyományos eseményt, amelyen a biciklis, traktoros felvonulók - női énekkar, szüretelők, kukoricaszedők és a kovácsok - lovas felvezetéssel indultak el bejárni a települést. A napot vacsora zárta, melynek helyszíne a művelődési ház mögött nemrégiben kialakított fedett rendezvénytér volt. Mint azt Bene Nándor polgármestertől megtudtuk: a nyitott, tetővel fedett rendezvénytér a Tornyiszentmiklós Településért Egyesület sikeres pályázatának köszönhetően készült el, de az elnyert támogatást az önkormányzat is kiegészítette saját forrásból. A tetőszerkezet elkészítését a közfoglalkoztatottak bevonásával  Doma Csaba alpolgármester és családja végezte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában