Mintegy harminc résztvevővel

2022.09.09. 08:15

Mozgáskorlátozottak nemzetközi sportnapja a zalaegerszegi élményparkban

A Mozgássérültek Zala Megyei Egyesülete csütörtökön nemzetközi sportnapot szervezett mozgáskorlátozottaknak az Alsóerdei Sport-és Élményparkban mintegy harminc résztvevővel, ők kislabdadobásban, darts-ban és kosárra dobásban versenghettek egymással.

Arany Horváth Zsuzsa

Az egyik versenyszám a kosárra dobás volt. Dusan Slana Szlovéniából érkezett

Huszár Zoltán, az egyesület elnöke lapunknak elmondta, a hasonló profilú szlovén egyesülettel hosszú évek óta jó kapcsolatot ápolnak, ám a Covid-járvány óta nem találkozhattak egymással. A szervezet vezetését egy hónapja átvevő elnök hozzátette, az egyesület a zalaegerszegi Széchenyi téri irodájában várja a sorstársak jelentkezését, mindazokat szívesen fogad, akik szeretnének közösséghez tartozni, közös programokban részt venni. A nemes vetélkedés előtti megnyitón Huszár Zoltán bevezetője után Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos és Balaicz Zoltán zalaegerszegi polgármester köszöntötte az egybegyűlteket. A parlamenti képviselő hangsúlyozta a mozgás fontosságát, amelyhez a sport városában, Zalaegerszegen igyekeznek minél több lehetőséget biztosítani az elmúlt időszakban megvalósult fejlesztésekkel.  

 

A mozgáskorlátozottak csütörtöki sportnapján az egyesület elnöke arról is tájékoztatta a sajtó képviselőit, hogy a szervezet kedvezményesen igénybe vehető hévízi apartmannal, egészségügyi támogatással segíti a mozgásukban korlátozottsággal élő tagjaikat. 

Balaicz Zoltán polgármester köszöntőjében a résztvevők elé idézte az egykor is népszerű, 50 éve létesült alsóerdei napközis tábort, amelyhez számos zalaegerszegi generációnak fűződik ifjúkori élménye, a helyén 5 milliárd forintból megvalósult mostani élménypark pedig már most kedvelt közösségi színtér lett. A városi önkormányzat anyagi támogatást élvező mozgáskorlátozott sportnap is bizonyítja, hogy a sokféle igényt sokféle sportolási lehetőséggel szolgálja a létesítmény, tette hozzá a polgármester. A sportvetélkedést a legjobbaknak járó díjátadás és közös ebéd zárta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában