Átfogó rekonstrukció

2022.09.28. 16:00

Megújult a Sétakerti szökőkút Nagykanizsán

A Sétakert átfogó rekonstrukciójának újabb eleme valósult meg azzal, hogy a VIA Kanizsa Zrt. felújította a strand hátsó bejáratánál lévő szökőkutat. A Rétfalvi Sándor által 1977-ben készített Táncoló lányok című bronzszobor és az alatta lévő medence is évek óta rekonstrukcióra várt, ám most egy magánfelajánlásnak, illetve a társaság által biztosított forrásoknak köszönhetőn újra betöltheti szerepét a létesítmény.

Pásztor András

A szökőkút medencéjébe úszó vízinövények is kerülnek

Forrás: Szakony Attila / Zalai Hírlap

Mint azt Szabó István, a VIA Kanizsa Zrt. vezérigazgatója elmondta: a szakemberek először visszabontották a mederburkolatot és helyére immár víztartó anyagok felhasználásával készült el az új burkolat. A szökőkút modern, szűrőberendezéssel és vízforgatóval ellátott gépészeti egységet is kapott.

– Megnéztük a régi fényképeket, s ezek alapján olyan szórófejet építettünk be a szökőkútba, ami ugyanazt a vízképet adja, mint az eredeti – hangsúlyozta a vezérigazgató, aki hozzátette: a medence felújításának köszönhetően a víz nem folyik el, ezáltal egy kis kerti tóhoz hasonló kép fogadja majd járókelőket. Ehhez úszó és víz alatti növényeket is telepítenek a szökőkútba. – Természetesen a szökőkút környezetét is rendbe hoztuk, padokat, szemeteseket helyeztünk ki és a kőburkolatú sétányt is megújítottuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában