Főzőverseny

2022.09.12. 10:30

Lecsófesztivál és szüreti felvonulás Gutorföldén

Jó ötletnek bizonyult nyolc évvel ezelőtt életre hívni a településen a lecsófesztivált, hiszen idén már nyolcadik alkalommal tartották meg a rendezvényt és előtte a szüreti felvonulást.

Korosa Titanilla

A vándor fakanalat elnyerő győztes csapat b-j Novotnik Mihály, Pacsai Ferencné, Kozma Lászlóné, Nagy Judit, Bencze Ferencné, Vargáné Berta Katalin

Fotó: Korosa Titanilla

Szombaton kora délután népes csapattal indultak el a szabadtéri színpadtól a felvonulók, gyerekek és felnőttek közösen, a népviseletbe öltözött táncosok műsort is adtak a közönségnek. A szüreti felvonulást idén is a lecsófesztivál követte az Együtt Gutorföldéért Hagyományőrző és Kulturális Egyesület szervezésében. 

Novotnik Mihály, a civil szervezet elnöke elmondta, hogy kiegészítő szüreti programként szervezték meg a lecsófőzés annak idején, majd az évek során egyre népszerűbb lett a program köszönhetően a jó hangulatnak, ami újra és újra összehozza a közösséget. A főzés mellé zenei műsor társult, a Megatasi zenekar, majd a helyi TMK Rock Band lépett fel ez alkalommal.

Érkeztek vendégek Budapestről és Zalaegerszegről is a helyiek és a környékbeliek mellett. A főzőversenyen 14 féle lecsó készült, voltak csapatok, akik többféle zöldségétellel is előrukkoltak. Bár a lecsó egyszerű étel, a nevezők közt minden évben akad olyan, aki előáll valamilyen kreatív megoldással. Idén a hagyományos lecsó mellett készült rizses, tarhonyás, gombás, illetve volt lecsó krumpliprószával, valamint lecsós szelet nokedlivel. Az alapfeltételt, vagyis a lecsó alapanyagainak felhasználását mindenki teljesítette. A győztes a 100 főre, hagyományosan elkészített falu lecsója lett, melyet a szervező egyesület tagjai főztek és kínáltak a vendégeknek. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában