Programtipp

2022.09.21. 15:00

Kutatók éjszakája: tizenöt programmal készül a Zalaegerszegi Egyetemi Központ

Szeptember 30-án és október 1-jén 15 programmal várja az érdeklődőket a Kutatók éjszakája keretében a Zalaegerszegi Egyetemi Központ az Infocentrumban és a C épületben.

Szabó Judit

Szeptember 30-án 16 órakor kezdődnek az első programok az egyetemen, majd egész délután és estébe, éjszakába nyúlóan kínálnak érdekességeket.

Az érdeklődők egyedülálló virtuális szakmabemutatót láthatnak VR-szemüvegen keresztül az iparkamara jóvoltából. Lapunk munkatársa, Pezzetta Umberto fotóriporter pedig a dróntechnológia használatát mutatja be a fotós szemszögéből.  Dr. Palányi Ildikó, a Pannon Egyetem Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg dékánja a jó időgazdálkodáshoz ad tippeket előadásában, és esti bagolytúrán lehet részt venni a Zöld Kampusz Tanösvényen. Több program ismerteti meg a nagyközönséget a járműipari fejlesztésekkel, bemutatják a Mechatronikai Képzési és Kutatási Intézet kutatás-fejlesztési projektjeit, s meg lehet nézni elektromos autójukat, amelyet felszereltek az útminőség érzékelésére alkalmas berendezésükkel.

Tesztelhető az arra vállalkozók tudása matematikai és logikai fejtörőkkel, statisztikai kvízjátékkal, sőt az idegen nyelvek és a történelem témakörében is. Különböző népviseletekbe és válogatott sportmezekbe bújva lehet szelfizni „a világ körül”, s találkozni Zalaegerszeg rekordereivel: Bérces Edit ultrafutóval, valamint az 5 éves Száz Péterrel, aki a legfiatalabb driftelő autós sportolóként állított be hazai rekordot.

Mindemellett tojásvadászat és online szabadulószoba is kikapcsolódást kínál a Kutatók éjszakáján. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában