Gyomorforgató

2022.09.01. 15:04

Kevés gusztustalanabb dolog van annál, mint amit a Nébih talált a Balaton-parti gyrososnál (videó)

Egy siófoki vendéglátóhelyen csapott le a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal.

Súlyos élelmiszerbiztonsági kockázatot jelentő higiéniai körülményekkel szembesültek a Nébih ellenőrei Siófokon, egy Mártírok útján található vendéglátóhelyen. A szakemberek kifogásolták a higiéniát,  továbbá 790 kg élelmiszert vontak ki a forgalomból, melyet itt találtak. Az étterem vizsgálatakor az ellenőrök megállapították, hogy annak gyakorlatilag minden helyiségében nagyfokú a szennyezettség. Példaként említik, hogy a főzőkonyha, a zöldségelőkészítő, a raktár, az áruátvevő és a gyros-előkészítő helyiség padozata zsíros, oldalfalai szennyezettek voltak. Több helyen a technológiához nem kapcsolódó tárgyakat, eszközöket tároltak - számolt be a sonline.hu.

A fotók és a videók valóban magukért beszélnek: a mosogató feletti mennyezetről pergett a vakolat, a hűtőkamrák teteje poros, a helyiség oldalfalai koszosak voltak, a hűtőterekben eltérő higiéniai megítélésű élelmiszereket, így földesárut, készételt és tejterméket is együtt tároltak. 

Fotó: NÉBIH
 

Az ellenőrök ezek mellett találtak csaknem 500 kg jelöletlen, nem nyomonkövethető fagyasztott gyroshúst és több mint 120 kg ugyanilyen fagyasztott birkahúst.

Fotó: NÉBIH
 

A Nébih a fenti, súlyos élelmiszerbiztonsági kockázatot jelentő körülmények miatt az egység tevékenységét azonnali hatállyal felfüggesztette. A hatóság továbbá összesen 790,49 kg nem nyomonkövethető, lejárt minőségmegőrzési/fogyaszthatósági idejű élelmiszert vont ki a forgalomból, illetve felhasználásukat, forgalomba hozatalukat megtiltotta. A vendéglátóhely az élelmiszerhigiéniai és élelmiszerbiztonsági hiányosságok kijavítása után, a hatóság kedvező eredményű helyszíni szemléjét követően folytathatta tevékenységét. Az eljárás és a bírság megállapítása folyamatban van.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában