Hamarosan elkezdődhet a kivitelezés

2022.09.21. 14:00

Két kerékpárút megépítését is támogatja a kormány a Mura programban

Örömhír érkezett a térségbe, hiszen a Mura program keretében két jelentős kerékpárút-építés kapott pluszforrást a kormánytól, így hamarosan elkezdődhet a kivitelezés - mondta keddi sajtótájékoztatóján Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő.

Benedek Bálint

Cseresnyés Péter szerint az aktív turizmusból a környékbeli vállalkozók is profitálhatnak Fotó: Szakony Attila

Cseresnyés Péter a Csengery utcai irodájában tartott sajtótájékoztatón kiemelte: elindulhat a Kisrécse és Zalasárszeg közötti kerékpárút építése, ezen kívül a Molnári és Őrtilos közötti szakasz is megkapta az igényelt plusz pénzügyi forrást a magyar kormánytól. A munka befejeztével a Zalakaros-Nagykanizsa kerékpárút újabb szakaszokkal bővülhet.

- Megvalósulhat a Mura programban elhatározott kombinált turisztikai fejlesztés, hiszen a vízi turizmus mellé a kerékpárosok kényelmes útvonalat kaphatnak - folytatta. - A molnári és az őrtilosi kikötő összekötésre kerül, s lehetőséget kaphatnak az aktív turizmus iránt érdeklődők, hogy a Mura folyón s a mellette húzódó kerékpárúton hódolhassanak szenvedélyüknek.

Cseresnyés Péter konkrétumokkal is szolgált. Elmondta: a Kisrécse és Zalasárszeg közötti kicsivel több mint 1,6 kilométer hosszú szakasz építési költsége az eredeti 130 millió forintról 223 millió forintra emelkedik. A másik, lényegesen hosszabb, 13 kilométeres kerékpárút pedig összeköti Molnárit, Murakeresztúrt, Beleznát és Őrtilost. Erre 970 millió állt eddig rendelkezésre, most viszont 1,26 milliárd forintból épülhet meg az út. Ezzel a jelentős tőkeinjekcióval akár már ebben az évben elkezdődhet a kivitelezés, mely a környék turisztikai szerepét erősítheti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában