Az önkormányzat finanszírozta a munkát

2022.09.22. 18:30

Járdát újítottak fel a zalaegerszegi Szövetkezet utcában

Biztonságossá vált a gyalogosok közlekedése a Szövetkezet utcában, a felújításról a helyszínen tartottak tájékoztatót csütörtökön.

Arany Gábor

Gecse Péter és Szabó János, az önkormányzat közútkezelő szakreferense a felújított járdaszakaszon Fotó: Arany Gábor

A településrész önkormányzati képviselője, Gecse Péter alpolgármester szavaiból kitűnt, hogy az évtizedekkel ezelőtt épített járda állapota az idők folyamán nagyon leromlott. Most a legforgalmasabb, a vasúti átjárótól a Kutilapi utcáig tartó szakaszát újították fel. A 134,5 méteres szakaszon a korábbi burkolatot és a teljes alépítményt elbontották. Mindezek teljes cseréje mellett két oldalon kerti szegélyt építettek, és az 1,5 méter széles járda 4,5 centi vastagságú aszfaltréteget kapott. A beruházás részeként az út menti árokból eltávolították a felgyülemlett iszapot is. A Vasi- Aszfalt-Gép Kft. által elvégzett munkálatok 8,1 millió forintos költségét az önkormányzat finanszírozta.

Gecse Péter szólt arról is, hogy nemrég a Kovács Károly városépítő programban a Besenyő utcai orvosi rendelő előtt a parkolót, valamint az Esze Tamás és Besenyő utca végén a burkolatot újították fel. Lakossági kérésre pedig hamarosan a zalabesenyői Öreg-hegyen a Fagyal utca legrosszabb állapotban lévő meredek része kap aszfaltburkolatot, mert az intenzív csapadék kikezdte a zúzalékos útfelületet. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában