Gondolkodásra, interakcióra készteti a gyerekeket

2022.09.20. 06:50

Interaktív színdarabbal hívták fel a figyelmet az internet veszélyeire Nagykanizsán (videó)

Az internet veszélyeire hívták fel egy interaktív foglalkozás keretében hétfőn az ötödik osztályos fiatalok figyelmét a Piarista-iskolában. Az igaz történetet a Kanizsai Fiatalok Közösségének vezetője, Szollár-Nikolics Zsanna és Mihály Péter színművész vitte színre, illetve az iskolákba.

Benedek Bálint

Az interaktív előadást Mihály Péter, a Hevesi-színház művésze vezette, közreműködött a Kanizsai Fiatalok Közösségének három amatőr színjátszója, Körmendi Kata, Deme Viktória és Gyenese Szulamit

Forrás: Szakony Attila / Zalai Hírlap

A részletekről Mihály Péter beszélt. Elmondta: már egy éve dolgozik együtt a kanizsai színjátszókkal, akik egy bűnmegelőzési pályázaton sikerrel szerepelve készíthették el az interaktív, figyelemfelkeltő darabot, ami az internet veszélyeire hívja fel a figyelmet. Színházi nevelési előadás ez, ami gondolkodásra, interakcióra készteti a gyerekeket. A játékon keresztül kicsit jobban betekintést nyerhetnek abba a titokzatos világba, ami a virtuális közösségi hálón keresztül a mindennapjaikat meghatározhatja. A történet szerint egy hetedikes lány érzelmi életéből űznek gúnyt.

– Örömmel mondtunk igent a felkérésre, hiszen ettől a tanévtől a felsősök és a gimnazisták tantervében digitális kultúra, valamint informatikaórán szerepel az internet biztonságos használatára nevelés – mondta Hermánné Körömi Edit igazgató-helyettes. – Szó eshet akár a virtuális zaklatásról, a zsarolásról, illetve a bűnőzésről, továbbá a kollégák beszélnek a védekezésről s a megelőzésről is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában