PEN-Feszt

2022.09.30. 20:00

Interaktív nyílt nap Pannon Egyetem Nagykanizsa Központjában

Robot készített kávét a betérőknek pénteken a Pannon Egyetem Nagykanizsa Körforgásos Gazdaság Egyetemi Központjában, ahol a PEN-Feszt ingyenesen látogatható programjaira várták az érdeklődőket.

Benedek Bálint

A víztechnológiai kutatócsoport tagjai, Kovács Barbara (balról), Weier Zsuzsanna és Bazsó Rebeka látványos bemutatót tartottak.

Fotó: Szakony Attila

Sőt az eseménynek helyet adó Zrínyi utcai épület bejáratánál látványos kísérleteket mutattak be a Soós Ernő Kutató-Fejlesztő Központ Víztechnológiai Kutatócsoportjának munkatársai. A PEN-Feszt lényegéről, a különféle programokról dr. Kaszás Nikoletta, a kanizsai egyetemi központ főigazgatója elmondta: szerettek volna még jobban nyitni a városlakók felé egy könnyedebb hangvételű, ám az intézmény szakjait népszerűsítő programokkal.

- A fesztivál keretében egyfajta interaktív nyílt napot is tartottunk - folytatta a főigazgató. - A robotika témakörében különféle játékok kínáltak kikapcsolódást, például kiterjesztett valóságon alapuló labirintussal ismerkedhettek meg a látogatók, de volt robotfoci is. Emellett a virtuális valóságba is elkalandozhattak érdekes játékokon keresztül. A turizmus és kereskedelem-marketing ugyancsak megjelent számos érdekes kvízt állítottunk össze.

Az estét pedig a Canischa zenekar és Mehringer Marci énekes fellépése zárta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában