Az eredetileg vállalt létszámot túlteljesítették

2022.09.06. 20:30

Ingyenesen tanulhattak négy nyelven a felsőfokú képzéssel nem rendelkezők Nagykanizsán

Három év alatt 1186 fő tanult ingyenesen az "Idegen nyelvi készségek fejlesztése a Nagykanizsai Szakképzési Centrumban" című, 149,3 millió forinttal támogatott pályázat keretében.

Benedek Bálint

Anda Zoltán, a centrum főigazgatója és Bene Csaba, a centrum kancellárja nyelvtanárok és munkatársaik körében beszéltek az elért eredményekről

Forrás: Szakony Attila / Zalai Hírlap

A sikeres pályázat előkészítéséről és a tapasztalatokról kedden sajtótájékoztatót tartottak a Nagykanizsai Szakképzési Centrumban (NSZC). Bene Csaba, az NSZC kancellárja kiemelte: a projekt még 2019-ben indult és a pandémia miatt csak az idén nyáron zárult. A programban 1186 fő 120 órás, angol, német, olasz és orosz nyelvű ingyenes képzésen vehetett részt. Az eredetileg vállalt létszámot túlteljesítették, s a nyelvtanárok bevonásával minőségi tudást adhattak át középiskolásoknak és felnőtteknek egyaránt.

– A nyelvtanulásban azok vehettek részt, akik nem rendelkeztek felsőfokú végzettséggel, illetve 16. életévüket betöltötték, de 65 évnél nem idősebbek – vette át a szót Anda Zoltán, az NSZC főigazgatója. – A középiskolások közül 300 fő csatlakozott a projekthez, míg rajtuk kívül több mint 800 főt kis túlzással az utcáról hívtunk be. Óriási eredmény és közös siker, hogy elértük ezt a számot. Szerencsére mindenki dicsérte a nyelvtanárokat, a képzés színvonalát. Négy nyelven 88 tanfolyam indult el, vagyis maximálisan elégedettek lehettünk. Egyelőre hasonló kiírásról még nem értesültünk, de az szavatolható, hogy a lakosság nyitott lenne rá.

Ezután a német, olasz és angol nyelvet oktató pedagógusok méltatták a programot, melynek során sokan értékes ismeretekhez juthattak. Néhányan a programban megszerzett plusztudással nyelvvizsgát tettek, míg mások külföldi munkájukban kamatoztatták a tanultakat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában