Előzetes

2022.09.27. 21:00

Idősek hónapját tartanak Lentiben

Több programot is tart a városban a Civil Nyugdíjas Klub tagsága közösen a városi könyvtárral és a helyi idősügyi tanáccsal az idősek hónapja alkalmából októberben.

Korosa Titanilla

E héten pénteken 15.30 órakor a városi művelődési központban rendeznek ünnepséget, melyen az idősek világnapjáról Horváth László, a város polgármestere emlékezik meg, majd színpadi játékot tekinthetnek meg a résztvevők. A megnyitó előtt egészségügyi szűrővizsgálatot tartanak szakemberek az időseknek. Október 4-én a városi könyvtárban 18 órakor Őriné dr. Bilkei Irén nyugalmazott levéltáros előadását hallhatják az érdeklődők a középkori fürdőkultúráról, majd 11-én Ambrus Mária Zsófia Nívó-díjas táj- és kertépítész mérnök előadásában a fenntartható kertekről és jövőbeni szerepükről tájékozódhatnak. Október 13-án a művelődési központban konferenciát tartanak az „Életet az Éveknek” Nyugdíjas Klubok és Idősek Országos Szövetsége Zala Megyei Szervezetének koordinálásával. A rendezvényen az önkormányzatok és a nyugdíjasklubok kapcsolatát mutatják be a Lentiben működő szervezetek példáján keresztül. Október 17-re pedig lengőteke versenyt hirdet a Civil Nyugdíjas Klub a Helyi Értékek Házánál női és férfi kategóriában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában