Programajánló

2022.09.02. 08:30

Fesztiválok, falunapok és szüret - ezek a hétvégi programok várnak Zalában

Mutatjuk, milyen eseményeken vehet részt megyeszerte!

ZH

Illusztráció

Forrás: Szakony Attila / Zalai Hírlap

Érem- és bélyeggyűjtők találkoznak

Zalaegerszegen vasárnap délelőtt a Keresztury Dezső VMK-ban rendezik meg a megyeszékhelyi érem- és bélyeggyűjtők a 42. regionális cserenapot. A Landorhegyi úti intézménybe fél kilenctől délig léphetnek be az érmek, papírpénzek, kitüntetések, jelvények, bélyegek, képeslapok, telefonkártyák és más érdekes, értékes tárgyak kedvelői.

Pacsai városnap

Pacsán szombaton 14 órakor kezdődnek meg a város napjához kapcsolódó programok a piactéren. Elsőként a helyi Retro Band lép fel, majd a további műsorban látható, hallható lesz Tüsi bohóc, a Nőszirom Kulturális Egyesület, a Kiszöv Senior Táncegyüttes, a Dupla Kávé & Köteles Cindy, Éder Gabee, a Crazy Zenekar produkciója és egy tűzzsonglőri bemutató. A nap részeként jótékonysági főzést rendeznek, a bevétellel az óvoda kültéri játékainak beszerzését támogatják, emellett a kikapcsolódást népi fajátékok, fa körhinta segíti, valamint lesz veterán autók és motorok kiállítása is.

Falunap Teskándon

Szeptember 3-án, szombaton 13 órától falunap lesz Teskándon a sportpályán és környékén, ahol többek között köszöntik a legifjabb lakókat, majd kulturális műsor veszi kezdetét. Fellép a Bödei Zsiványok, a Zalaapáti Harmonikazenekar, a Motion Dance Center, a Royal Dance Studio, a Göcseji Szegek Néptáncegyüttes, a MaxVolume Van Halen Tribute Band. 18 óra után Molnár György harmonikaművész, a Magyarucca Zenekar, a Weekend Zenekar lép színpadra, az estet DJ PM retró bulija zárja.

Bazitai fesztivál

Szeptember 3-án, szombaton 14 órakor kezdődik Zalaegerszegen a Bazitai Fesztivál, ahol a játszótér átadásán közreműködik a Kalimpa Színház, majd 15 órától a Laposa Julcsi Band, Tomeebuli és Éder Gabee szórakoztatja az érdeklődőket. Közben jótékonysági főzés, légvár, kézműves játszóház várja a családokat.

Kaszaházi fesztivál

Ugyancsak szeptember 3-án, szombaton 15 órától Zalaegerszegen, Kaszaházán is fesztivált tartanak. Lesz kutyás bemutató, capoeira bemutató, fellép a Kalimpa Színház, a Westside TSE és DJ Rebell. Közben menetleveles játék és légvár kínál szórakozást a gyerekeknek, valamint kézilabda bemutató és labdarúgó mérkőzés színesíti a programot.

Óvodát avatnak

Felsőrajkon szeptember 2-án, pénteken 16 órakor ünnepélyes keretek között avatják fel az energetikai korszerűsítés után az Arany János napközi otthonos óvodát.

Falunap Nemespátrón

Szombaton 14.30-kor Nemespátrón polgármesteri köszöntővel kezdődik a falunap. Ezután helyi és környékbeli tánccsoportok adnak műsort, majd 16.30 órától Éder Gabee ad koncertet, az estet a Play zenekar utcabálja zárja.

Mesés nap Nagyrécsén

Szombaton Nagyrécsén 14.45 órakor az Inkey kastély melletti Meseparkban a Dombhátról dombhátra projekt keretében Mesés közlekedés címmel tartanak ingyenesen látogatható rendezvényt. A megnyitót követően fellép az Ákom-Bákom tánccsoport, s a helyi Ritmus Kórus is koncertet ad. A gyerekeket játszósarokkal, íjászattal és megannyi mesével várják.

Jubileum és főzőverseny

Zalakaroson szombaton 9 órától a Zalakarosi Fürdő fogadóépületének bejáratánál a D 6-os kút fúrásának 60. évfordulója alkalmából emléktáblát avatnak. Ezután a fürdő születésnapján jótékonysági főzőnapot szerveznek, melynek bevételét az oktatási intézmények támogatására fordítják.

Tér-Zene fesztivál

Szombaton 13 órakor Paton, a faluházban Tér-Zene fesztivál kezdődik. A kulturális műsorcsokorban számos helyi és környékbeli művészeti csoport fellép. Koncertet ad a nagykanizsai Orff Ütőegyüttes, a Zalagyöngye Táncegyüttes, a Kanizsai Fiatalok Közössége, az estét 19 órától Tarnai Kiss László nótaelőadása zárja.

Nyárzáró koncert

Vasárnap 17 órakor Nagykanizsán, a Zsinagógában A remény dalai címmel ingyenes nyárbúcsúztató koncertet rendez a Nagykanizsai Zsidó Hitközség és a Kanizsa Zsinagóga Alapítvány. Az esten fellép Bíró Eszter énekes, színész, Nógrádi Gergely főkántor, valamint Teszter Nelli zongoraművész.

Szüret Kerkaszentkirályon

Kerkaszentkirályról indul szombaton 10 órakor négy dél-zalai község – Kerkaszentkirály, Csörnyeföld, Muraszemenye és Szentmargitfalva – közös szüreti rendezvénye. A résztvevők valamennyi települést végigjárják, majd 15 órától szakmai bemutató, 16 órától kulturális programok várják az érdeklődőket.   

Játszóteret is átadnak

Murarátkán vasárnap lesz szüreti rendezvény, amelynek részeként 13 órakor ünnepélyesen átadják a község két új fejlesztését, a játszóteret és a kerékpáros pihenőt. Ezt követően – várhatóan 14 órakor – indul a felvonulás, amit játszóház, kiállítás, helyi termékek bemutatója és zenés szórakoztató műsor követ Kaczor Feri, a Kaly Family és Auer Jenő közreműködésével. 

Lendvai szüret

Lendván szombaton tartják a szüreti fesztivált, amely 11 órakor a részt vevő csoportok, egyesületek és közösségek látványos felvonulásával, valamint a szüreti szokások bemutatójával kezdődik. A Városi Könyvtár udvarán ezzel párhuzamosan meseudvar és az Aranyszamár Bábszínház előadása várja a gyermekeket. 13 órától zenés műsorral, 14 órától folklór bemutatóval folytatódik az egész napos program. 20 órától a Peter’s Pan zenekar, majd a Kingston együttes ad koncertet. Lesz előesti program is, pénteken 17 órától Lendva-vidéki borokat kínálnak a helyi termelők a városháza melletti területen.

Szőlőmustra

Pusztaszentlászlón szombaton tizedik alkalommal rendezi meg szőlőmustráját az Újhegyi Borbarátok Egyesülete. A 14 órakor kezdődő programban birtokbemutatók, borkóstolók, szakmai előadások és az elmúlt év eredményeinek bemutatása szerepel.

Családi nap

Petrikeresztúron, a művelődési háznál rendezi meg szombaton 14 órától családi napját a koraszülött gyermekeket és családjaikat támogató Korán Érkeztem Közhasznú Egyesület.

Press Dance

Csesztregen, a művelődési házban szombaton a zalaegerszegi Press Dance TSE tart két bemutatót. A közönség az Aladdin és a Grease című előadásokat tekintheti meg.

Koncertek

Zalaegerszegen, a VMK Cafféban pénteken este a Bella Levente vezette Audioshake ad koncertet. A 21 órakor kezdődő program előzenekara a Red Hot Chili Peppers dalokat játszó Venice Queen lesz. A Keresztury VMK-ban szombaton 18 órától két helyi zenekar, a Körzeti Stúdió és a Zaklatás lép fel. A koncertek előtt, 15 órától csocsóbajnokságot tartanak. Nagykanizsán, a Plakátház Kultúrkocsmában szombaton 20 órától a Shabby Blues Acoustic zenél. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában