Vigh László vendégül látta az iskola közösségét

2022.09.23. 17:30

Gesztenyeszüret az Ungi-hegyen

Traktorokkal, gyalogszerrel, kerékpárral indult a Felsőrajkhoz közeli hegyhátra a Szent Imre-Suli Harmónia Általános Iskola közössége.

ZH

Fotó: Pezzetta Umberto

A közel kétszáz fős vendégsereget – a diákokat, a tanárokat, az iskola dolgozóit, a gyerekek szüleit – Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos látta vendégül az Ungi-hegyen, az immár hagyományos gesztenyeszüreten. 

- Régóta hagyomány, hogy évente több alkalommal hívom-várom a helyi iskola nagy családját egy közös kirándulásra, kikapcsolódásra – jelezte a politikus. – Nemcsak a közösségépítést szorgalmazza a program. Nagyon fontos, hogy a gyerekek jó és tartalmas élményeket kapjanak az iskolai éveik során a színvonalas oktatás mellett -  hangsúlyozta Vigh László. 

- Mindig lelkesen és izgatottan készülnek a gyerekek a kirándulásra – ezt már Kósa Istvánné, az intézményt fenntartó alapítvány elnöke mondta. Ahogy azt is: az Ungi-hegyi kirándulás, a tanév során tartott, közösségi összejövetelek, vagy a nyári Aqaucity-s családi nap mindig nagy érdeklődésnek örvend a diákok, a gyerekek családja és tanárai körében egyaránt. 

-Házigazdánk, Vigh László nemcsak a hétköznapok során támogatja intézményünket, a gyerekeket. Rendszeresen kedveskedik nekik élménydús programokkal  – összegezte Kósa Istvánné. 

A gyerekeknek sok meglepetésben volt része a nap folyamán. Szorgosan teleszedték a kosaraikat szelídgesztenyével, emellett játékos, sportos programok is várták őket. 

-Nagyon finom ebédet kaptunk, de legjobban a sok gesztenyének és a terápiás kutyusoknak örültünk, akik játszottak velünk – meséltek az élményekről az iskola tanulói, Tóth Dorci és Németh Hanna. 

-Nagyon jó, hogy pénteken nem kellett tanulnunk, kirándulni jobban szeretünk – tette hozzá a népes diáksereg.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában