Fél évszázad a város sportéletének szolgálatában

2022.09.26. 17:37

Elhunyt Szalai István, a Keszthelyi Spartacus Sportkör elnöke

Hosszan tartó súlyos betegség után, életének 74. évében elhunyt Szalai István, a Keszthelyi Spartacus Sportkör elnöke, a város 41 esztendős múltra visszatekintő nemzetközi sakkversenyének motorja, fő szervezője.

Péter B. Árpád

A klub által kiadott nekrológ emlékeztet: Szalai István a Keszthelyi Spartacus vezetőjeként több mint 50 éven át szolgálta a város sportéletét, s irányításával a klub beírta nevét a magyar sakksport történelemkönyvébe. A sakkszakosztály az elmúlt évtizedekben sikeres és eredményes sorozatot könyvelhetett el, amely során a megyei csapatbajnokságból eljutott egészen az NB I/B-ig, sőt, eredményes szereplésével osztályozót játszhatott az NB I-es tagságért.

Szalai István
Szalai István (1948-2022) hozzájárult Keszthely sakkéletének fellendítéséhez, a város hírnevének öregbítéséhez

Volt sporttársai azt írják: mindig kitartó és precíz munkával szervezte a keszthelyi sakkéletet, illetve a töretlenül népszerű nemzetközi versenyt, munkáját pedig mindig és mindenben segítette, támogatta családja: felesége, Ágnes asszony és két gyermeke, Klári és Gábor.

Szalai István hosszú távon kifejtett kiemelkedő tevékenysége hozzájárult Keszthely sakkéletének fellendítéséhez, a város hírnevének öregbítéséhez, valamint az emberi és baráti kapcsolatok elmélyítéséhez.

A nekrológban az is olvasható: a kiváló sportvezető „egy ideje betegséggel küzdött és volt, amikor úgy látszott, nyerésre áll, de azután mégis romlott az állapota. Ennek ellenére fáradhatatlanul, minden erejét összeszedve, megszervezte az idén immár 41. éve sikeres és eredményes Keszthelyi Nemzetközi Sakkversenyt”.

Szalai István a Keszthelyi Spartacus Sportkör elnökeként és sakkot szerető emberként is sok ismerőst, barátot szerzett. A sportág a lételeme volt, amely nélkül nem tudott élni, kérdés, hogy a sportkör és a sakkcsapat tud-e Szalai István nélkül létezni? – zárul a megemlékezés

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában