Civil tudósítónktól

2022.09.28. 16:30

Civilek összefogása Szentpálon

Az idén is nagyszámú érdeklődő részvételével zajlott a Bagodhoz tartozó szentpáli településrészről elszármazottak és helyiek találkozója.

Mázsa Ferenc

A résztvevők vonulása a szentmisére

Forrás: Lambert Ágota

A program a búcsúi összejövetelnek is helyszínt adó keresztnél indult, majd a menet a haranglábhoz zarándokolt. Szó esett itt a lélekharangok feladatának, küldetésének fontosságáról, amely most talán még erősebben jelképezi a helyiek és elszármazottak összefogását. A temetőben az ismét felújítás előtt álló Árpád kori  templom szomszédságában, a Mindenki Keresztje mellett Farkas László bagodi plébános celebrált szentmisét a templomi kórus közreműködésével. Ezt követően egy ízletes ebédre invitálták a szervezők a résztvevőket egy közeli portára. A kötetlen beszélgetések mellett, már a jövő feladatira gondolva, közel 15 fő jelezte, hogy alapítóként szívesen részt venne egy civil szervezet, nevezetesen egy egyesület, létrehozásában. A szervezet feladata lenne a már korábban elindított programok, mint például a júniusi búcsú, a szeptemberi elszármazott találkozó, a Mindenszentek környékére tervezett program megszervezésében illetve az épített és természeti értékek megőrzésében való aktív közreműködés. A tervek szerint az egyesület még ebben az évben létrejönne.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában