Átadták a vendéglátó pavilont

2022.09.24. 20:09

Befejeződött a zalaegerszegi Vizslapark megújítása

Régen megfogalmazott cél volt a városlakók számára kedves Vizslapark megújítás, ami öt év alatt megvalósulhatott közel 288 millió forintból.

Arany Gábor

Az átadáskor Molnár Attila, BMT Mérnöki Zrt vezérigazgatója jelentette elkészültnek a beruházást, és ezt jelezve fogott kezet Balaicz Zoltán polgármesterrel. A képen balról jobbra: Moór Gábor, a közvilágítást szerelő Rope-Vill Kft. létesítési vezetője, Bali Zoltán, Balaicz Zoltán, Molnár Attila, Vigh László, Kovács Dezső, a parkosítást végző Naste Bau Kft. ügyvezetője

Forrás: Arany Gábor / Zalai Hírlap

Ezt Balaciz Zoltán polgármester mondta köszöntőjében szombaton délelőtt abból az alkalomból, hogy a terület- és településfejlesztési operatív program támogatásából megvalósított projekt zárásaként átadták a vendéglátó pavilont Vizslapark északi oldalán _ a kis Vizslában _ a játszótér szomszédságában. Mint felidézte, a szabadidőt szolgáló, belvároshoz közeli nyolchektáros zöldterület 1969-ben nyílt meg, akkor még Ifjúsági park néven.

A város zöldterületei nem csorbulhatnak, úgy kell ezeket felújítani, átalakítani, hogy a város továbbra is élhető legyen. Ezt a célt nyolc évvel ezelőtt fogalmazódott meg, idézte fel Vigh László országgyűlési, miniszteri biztos. Ezt sikerült megvalósítani, elegendő az Alsóerdőre, Gébártra és az Ifjúsági Centrumra gondolni, tette hozzá.

Horváth Petra body art tornafoglalkozást tart
Forrás: Arany Gábor / Zalai Hírlap

A beruházás részleteit Bali Zoltán alpolgármester, a településrész önkormányzati képviselője ismertette. Elsőként azt emelte ki, hogy a munkálatok megkezdése előtt 2017. júniusban lakossági fórumot tartottak az itt élők bevonásával. A beruházás nyitányaként az évben megkezdték a közművek felújítását. Ezt követte a játszóterek rekonstrukciója, bővítése, és újabb funkciókat telepítettek, kiszolgálva minél több réteg és korosztály igényeit. Így épült meg a rekortán futópálya, a szabadtéri edzőtér, a kutyafuttató, kosárlabdapálya, a város első kerékpárszerviz-pontja. Mindezek mellett a fő közlekedési útvonalak szilárd burkolatot kaptak, új padokat és szemétgyűjtő-edényeket helyeztek ki és elültettek 176 fát, virágágyásokat telepítettek. A projekt eredményeként újra működik a szökőkút a felújított Fiatalok szobránál, elkészült a címerház tetőszerkezete, és a közvilágítási rendszer, sorolta. Nem képezte a parkfelújítás részét, de érintette a környezetét az Arany János utca teljes körű, közműveket, útburkolatot érintő rekonstrukciója, smartzebra telepítése, említette meg Bali Zoltán.

Szombaton családi piknikre is várták az érdeklődőket különösen a gyerekeket, akik játékok sokaságán próbálhatták ki magukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában