A civil szféra építi a települési közösségeket

2022.09.07. 20:00

Átadták Az év Zala megyei adományozója 2022 díjakat

A Zala Megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ (a Zalai Civil Életért Közhasznú Egyesület) 2019-ben alapította Az év Zala megyei adományozója díjat, mellyel azokat a gazdasági szereplőket ismerik el, akik támogatásuk révén kiemelkedő szerepet játszanak a megyebeli civil szervezetek céljainak elérésében. Az idei elismeréseket szakmai nap keretében nyújtották át a Korona Szalonban.

Arany Horváth Zsuzsa

A díjazottak és a rendezvény vendégei: dr. Sifter Rózsa, dr. Gombos László, Balaicz Zoltán, Bauer Arnold, Szalay-Bobrovniczky Vince, Jakab Károlyné, Vigh László, Péntek Károly, Pácsonyi Imre

Forrás: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

A rendezvény, illetve a civil szervezetek hálózata elismertségét érzékeltette, hogy képviselte a megye vezetését Vigh László országgyűlési képviselő, dr. Sifter Rózsa főispán, Pácsonyi Imre, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke, Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere,  akik köszöntőjükben mindannyian kiemelték, a valódi civil szervezetek a letéteményesei a helyi közösségek működésének, a kormányzati támogatás segítségével szerepet vállalnak a rászorulók gondjainak enyhítésében. A díjátadás előtt Szalay-Bobrovniczky Vince, a Miniszterelnökség  Civil és Társadalmi Kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára tartott rövid előadást a Nemzeti Együttműködési Alap pályázatainak kiírásáról, az eddigi támogatásokról. A következő pályázati kiírásra október 3-án lehet számítani, mondta, több mint 11 milliárd forint áll rendelkezésre, az odaítélés két fő szempontja a közösségteremtés és a segítő tevékenység. Zalában tavaly 325 pályázat nyert (országosan 9600) 244 millió forintot, az összeg kiegészült a falusi és a városi civil alaptól nyerhető forrással (229 és 130 millió forint).

Az év Zala megyei adományozója díjra a kedvezményezett civil szervezetek tehettek javaslatot, idén összesen 12 ajánlás érkezett. Az ajánlók és az ajánlott vállalkozások jelen lévő képviselői okleveleket vehettek át, közülük 2 vállalkozás nyerte el a fődíjat. A valamilyen betegséggel, fogyatékossággal élőket támogató alapítványok, egyesületek mellett az állatvédők és a kulturális szervezetek tettek ajánlatot a díjra. Az év Zala megyei adományozója lett a zalaegerszegi Magnetic Kft., amelyet az autista gyerekeket gondozó boncodföldei alapítvány ajánlott, a díjat Péntek Károly ügyvezető vette át, ajánlója Jakab Károlynéval együtt. A másik díj a Zala Müllex Kft.-t illette, melyet a Göcsej Kutyaklub ajánlott, a két szervezet a környezettudatosság talaján működik együtt. A díjat Bauer Arnold ügyvezető vette át az ajánlóként jelen lévő dr. Gombos Lászlóval együtt.

A ceremónia után a résztvevők a Miniszterelnökség Civil Kapcsolatok és Társadalmi Konzultáció Főosztálya munkatársainak előadásait hallgathatták meg a 2023-as pályázatokról.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában