Közterületi rekonstrukciós program

2022.09.23. 18:00

Átadták a megújult Sörház utcát Keszthelyen

Hivatalosan is átadták a forgalomnak a megújított keszthelyi Sörház utcát. A tervek szerint a város tovább folytatja közterületi rekonstrukciós programját.

Péter B. Árpád

Ma már ismét zavartalan a forgalom a felújított Sörház utcában, amely előtt Nagy Bálint és Manninger Jenő a program folytatásáról is beszélt

A tegnapi helyszíni sajtótájékoztatón Manninger Jenő polgármester elmondta, 24 millió forintos állami támogatásból s 17 milliós önkormányzati önerőből újították fel a Sörház utcát 150 méter hosszúságban. Emlékeztetett: a beruházás közben több nehézséggel is megbirkóztak, hiszen például beszakadt az úttest, emiatt új műtárgyat kellett építeni, és szükség volt egy akna kialakítására is, ami ötmillióval növelte a költségeket.

A városvezető hangsúlyozta: az előző esztendőkben elkezdett útfelújítási programot – amely a Sörház utca mellett érintette például a Balaton és a Lovassy utcát – a jövőben is szeretnék folytatni, főként, ha továbbra is számíthatnak e célra BM-forrásokra.

Séta a megújult Sörház utcában, b-j Nagy Bálint és Manninger Jenő. Folytatnák a programot
 

Nagy Bálint beruházási államtitkár, országgyűlési képviselő emlékeztetett: ezeknél a munkáknál nemcsak forgalmas szakaszokat, hanem kevésbé frekventált utakat, utcákat is rendbe tettek, és a tervek szerint a szisztematikus rekonstrukció halad tovább, hiszen ez kiemelt fontosságú egy-egy település életében.

A politikus megköszönte a beruházásban részt vevők közreműködését, a lakóknak pedig a türelmet, majd arról beszélt: ez a szakasz a Ranolder-iskola mögötti épületegyüttes miatt is fontos, hiszen a Sörház és a Deák utca kereszteződésénél lévő ingatlant, a volt Reischl-sörházat – együttműködésben az önkormányzattal – a veszprémi érsekség felújítja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában