Ünnepélyes keretek között

2022.09.04. 11:30

Átadták a közösségi házat – az összetartozásban hisznek Andráshidán

Közel százéves családi házat újított fel társadalmi munkában az egy éve alakult Együtt Andráshidáért Egyesület. Az ünnepélyes átadást szombaton tartották a településrészen, amin részt vett Balaicz Zoltán polgármester is.

Mozsár Eszter

Saliné Kun Szilvia (középen) a felújított szobát mutatja Domján Istvánnak (balra) és Balaicz Zoltánnak Fotó: Seres Péter

A Gébárti úton található, az önkormányzat tulajdonában lévő elkerített épület udvarán már javában főtt a finom bográcsétel, amit Domján István felügyelt. A helyi iskola igazgatója, településrészi önkormányzati képviselő a sajtónak elmondta, nagyon örült a két évvel ezelőtti megkeresésnek, miszerint egyesületet szeretne alapítani Saliné Kun Szilvia. A jobbára fiatalokból álló szervezet új színfoltja Andráshidának, ami azt mutatja, hogy igény van a közösségi életre, s a fiatalabb korosztály tovább szeretné őrizni az értékeket, szeretne egy helyet a közös programoknak. A képviselő felidézte, az elmúlt hónapokban a ház belső tereit együtt újították fel az egyesület tagjai és a hozzájuk csatlakozó önkéntesek. Meszeltek, festettek, kicserélték a vizesblokkot, rendbe tették az udvart.

Megtudtuk azt is, az otthonosan berendezett régi épületet folyamatosan csinosítják, amit az egyesült az önkormányzattól bérel. A falakon a fiatal civil szervezet eddigi eredményei, sikerei – Szent Iván-éji főzőverseny, XX. Aquacity jótékonysági nap -, amit büszkén mutatnak az érdeklődőknek. A vidám összejövetelen a konyhát maximálisan kihasználták az asszonyok, akik ízletes lángossal kínálták a vendégeket.

Balaicz Zoltán polgármester a ház megtekintése közben hangsúlyozta, különösen a mostani időkben fontos, hogy figyeljünk egymásra, hogy megerősítsük a baráti és családi kapcsolatainkat, a közösségeket. Mint mondta, 2020 márciusától a járvány terjedése és a szigorú intézkedések próbára tettek mindenkit, a veszteségek, gazdasági nehézségek mellett elmaradtak a rendezvények. Akkor érezték az emberek igazán, mennyire fontos a közösséghez való tartozás, s példaértékű, hogy Andráshidán éppen abban a nehéz időben hozták létre a civil szervezetet.

Saliné Kun Szilvia, a közel harminc tagot számláló Együtt Andráshidáért Egyesület elnöke megköszönte a város vezetésének, városrészi önkormányzatnak és a közelben lévő áruháznak a támogatást.

Domján István végül hozzátette, természetesen apránként folytatják a felújításokat, a belső terek után a homlokzat renoválása következik. A képviselő elmondta, szükség lenne továbbá egy kavicsozott parkolóra, mivel forgalmas úton található az épület.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában