Újabb színfolttal gazdagodott a város

2022.09.26. 17:30

Átadták a keszthelyi pumpapályát, a KRESZ Park fejlesztése folytatódik

Hivatalosan is átadták a kerékpáros pumpapályát a keszthelyi KRESZ Parkban, ahol további fejlesztéseket terveznek.

Péter B. Árpád

A pumpapályát, Nagy Bálint és Manninger Jenő segítségével, Sallai Olivér, Marton Benedek és Stibernik Bene Béla avatta fel

Fotó: Péter B. Árpád

Manninger Jenő polgármester beszédében emlékeztetett: majdnem tucatnyi játszótér újult meg, vagy épült az elmúlt időszakban a városban, s a KRESZ Parkra is ráfért már a „vérfrissítés”. Azt mondta: kapóra jött a pumpapályák kialakítására kiírt pályázat, amelyhez 17 millió forintos támogatás érkezett, s a város is ekkora önerőt tett hozzá.

A gyerekek látványos bemutatója bizonyította, az elmúlt hónapok gyakorlása nem volt hiábavaló
Fotós: Péter B. Árpád

Manninger Jenő kiemelte, e projektet is egyeztették Révész Máriusszal, aki korábban Aktív Magyarországért felelős kormánybiztosként, ma pedig államtitkárként segíti, támogatja a hasonló fejlesztéseket, így a keszthelyi pumpapálya-beruházásban is komoly szerepe volt.

– Látható e bemutató alkalmával is, mennyire kedvelik a létesítményt a gyerekek – folytatta a városvezető –, legfeljebb a szülők aggódnak az elején egy picit, míg rá nem jönnek: ez nem balesetveszélyes, viszont nagyszerű sportlehetőség s egyben szórakozás. Ezzel újabb színfolttal gazdagodott Keszthely, és azt tervezzük, ezen a területen is folytatjuk a fejlesztéseket, így reményeink szerint a KRESZ Park ismét benépesül gyerekekkel.

Nagy Bálint beruházási államtitkár, országgyűlési képviselő arról beszélt, ez a város egyik emblematikus helyszíne, ahol korábban szinte minden keszthelyi és környékbeli fiatal megfordult. Néhány éve pedig azt tűzte ki célként a Balaton fővárosa, hogy a helybélieket, illetve az ide érkezőket olyan közösségi, illetve játszóterek szolgálják, amelyek megfelelnek a mai kor követelményeinek s természetesen biztonságosak is egyben.

– E folyamat részeként megújítottuk az összes olyan játszóteret, amelyet a városrészi közösségek kértek, s ezt a munkát, ha igény van rá, a jövőben is folytatni kell – szögezte le a politikus. – E sorba illeszkedik a pumpapálya építése is.

Nagy Bálint szerint, ha az eredeti terveknek megfelelően tavasz végén átadták volna a létesítményt, még sokaknak el kellett volna magyarázni, mi is az a pumpapálya. Ám nyáron már birtokba vehették ezt a fiatalok, s azóta egyértelművé vált, erre komoly igény mutatkozik, s örömmel használják a gyerekek.

Ez a beruházás szimbóluma lesz a KRESZ Parkba tervezett fejlesztések sorának, fogalmazott az avatáson Nagy Bálint (balról) és Manninger Jenő
Fotós: Péter B. Árpád

Az államtitkár hangsúlyozta: reményei szerint ez a beruházás egyfajta szimbóluma lesz a jövőbeni fejlesztések sorának, amelyeket a KRESZ Parkba terveznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában