Tisztújítás

2022.09.28. 08:30

A Magyar Közgazdasági Társaság Zala Megyei Szervezete elnökségi ülése

Hétfőn tartotta első ülését a Magyar Közgazdasági Társaság (MKT) tavasszal megválasztott új, 9 tagú elnöksége a Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központjában.

Arany Horváth Zsuzsa

A MKT Zala Megyei szervezet elnöksége: első sor Fejes Judit titkár, dr. Csanádi Ágnes alelnök, dr. Tófeji Edina tag, hátul Vass László tag, dr. Berta László elnök, Kámán János, Bauer Arnold. (Nem tudott jelen lenni Müller-Pápai Zsuzsanna és Cziráki László)

Fotó: Pezzetta Umberto

Először dr. Csanádi Ágnes, az MKT Zala Megyei Szervezet alelnöke köszöntötte az egybegyűlteket, jelezve, hogy nemcsak személyekben, de struktúrában is olyan vezetői kör jött létre, amely a gazdasági élet különböző területeit képviseli.  Az elnök, Berta László (A Zalaco Zrt. vezérigazgatója) bevezetőjében elmondta, lassan két évtizede vesz részt az elnökség munkájában, ezalatt a zalai szervezet az országosnál aktívabban működött, sikerrel vonta be a fiatalokat, amire a jövőben is nagy szükség van. Értékelte az itt rendezett kiemelt, országos rendezvényeket, majd figyelmeztetett, érdemes generációváltásban gondolkodnia az MKT zalai szervezetének, "jöjjenek a következő generációk, akik tovább viszik majd ezt a szervezetet".

A társaság zalai vezetése elköszönt a korábbi elnökségi tagoktól Lőrincz Tamásnak (Forest Hungary Kft. társtulajdonosa, nem tudott jelen lenni), Balázsné Dr. Lendvai Mariettának (BGE egyetemi tanár), Varga-Lengyeltóti Szilviának (az ifjúsági szervezet elnöke volt) emlékplakettel fejezték ki elismerésüket. Döntöttek az 2022-es év őszi programjairól, s a Zala Megyei Szent Rafael Kórház onkológiai osztálya munkáját segítő jótékonysági tevékenységről. Mindebben nagy szerepet szánnak az ifjúsági tagozatnak, amelyet  Vizy Tímea elnök vezet. Legközelebb októberben, monetáris szakterületet érintő előadással készül a MKT Zala Megyei Szervezete, mely jövő tavasszal ünnepli 50 éves működését. Bauer Arnold elnökségi tag javaslata szerint az online térben is aktívabb részvételre készül a közgazdászok zalai szervezete.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában