Mintegy százan érkeztek Bakonyjákóról

2022.08.16. 19:00

Veszprém megyéből jöttek a hívek meglátogatni Rudi Péter plébánost

Korábbi állomáshelyéről, Bakonyjákóról érkezett mintegy 100 hívő, hogy meglátogassa a most Hahóton, Pötrétén, valamint Felső- és Alsórajkon szolgáló Rudi Péter plébánost.

Péter B. Árpád

Rudi Péter és a ministránsok a hahóti szentmise után Fotó: FB

A különleges fekvésű, Pápához közeli, 700 lelkes Veszprém megyei településről zarándoklat indult Zalába múlt szombaton korábbi kedves papjukhoz, aki a veszprémi Szent Margit-plébánián töltött kápláni évei után 2012 és ’19 között Bakonyjákón, azóta pedig Felsőrajkon szolgál, oldallagosan ellátva a hahóti plébániát is.

A vendéggyerekek a plébánia udvarán játszottak a nap során Fotó: FB
 

Rudi Péter délelőtt Hahóton mutatott be szentmisét sok-sok ministráns közreműködésével, délután pedig a hegyaljai keresztúti ájtatosságot végezték a vendégek és a helyiek, majd a bakonyjákói csoport térségi kistermelőkkel s munkájukkal ismerkedett. 

„Jó fontosnak lenni, de sokkal fontosabb jónak lenni.” Rudi Péter (középen) és a bakonyjákói zarándokok Fotó: FB
 

Jártak a Czémán-méhészetben, a Mézédes málnafarmon, majd Farkas László és Kantó Gyula garázsborászatának 5 tételes borkóstolója szerepelt a programban. Eközben a vendégsereg gyermek tagjai a plébánia udvarán játszottak, s mint Rudi Péter fogalmazott: kacagásuk betöltötte a csendes udvart, öröm volt látni őket. 

A plébános az együtt töltött nap után azt írta közösségi oldalán, tanácsként mindenkinek: „Jó fontosnak lenni, de sokkal fontosabb jónak lenni.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában