Augusztus 20.

2022.08.23. 16:00

Ünnep Nagykutason: sportnap és kenyérszentelés

„Egynek minden nehéz; soknak semmi sem lehetetlen.” A nagykutasi önkormányzat Széchenyi István, a legnagyobb magyar gondolatát követve szervezte meg augusztus 20-i egész napos rendezvényét, amiről Marótiné Diószegi Erzsébet könyvtáros küldött beszámolót portálunknak.

ZH

Az eredményhirdetés vidám pillanatai Fotó: Imre Vanda

Mint írja, reggel 8 órakor ünnepi szentmise kezdődött kenyérszenteléssel, majd a templom előtti téren a hívek közösen fogyasztották el a megszentelt új kenyeret.

A focipálya és a játszótér környékén 10 órától sportnapot tartottak, a változatos ügyességi feladatok nem jelentettek kihívást se kicsinek, se nagynak. 

A szentmisén megszentelték az új kenyeret Fotó: Imre Vanda
 

A kutyás bemutatót is nagy tetszés övezte, ami után finom babgulyással vártak mindenkit a Pajtaszínházban. Később ott különböző sportágakban (pingpong, szkander) tartottak bemutatót és versenyeket.

A szabadulószobában nyolc bátor csapat mérette meg magát Fotó: Imre Vanda
 

Ha pedig a közel hatvan résztvevő közül valakinek nem volt elég az izgalomból és a drukkból, jelentkezhetett a faluházban berendezett „szabadulószobába”. A nyolc bátor csapatnak köszönhetjük, hogy az 1764. május 14-én Nagykutason tartott boszorkányperben elítélt Bankics Eörse átkától megszabadult a kis falunk, írja Marótiné Diószegi Erzsébet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában