Kivételes összefogással

2022.08.29. 14:00

Új épületszárnnyal gazdagodott az óvoda Zalaszabarban

Zalaszabarban a Magyar falu program jóvoltából közel 50 millió forintból új épületszárnnyal gazdagodott a 44 gyermeket ellátó napköziotthonos óvoda, melynek ünnepélyes avatóját hétfőn tartották.

Benedek Bálint

Ünnepélyes keretek között adták át Zalaszabarban a napköziotthonos óvoda kibővített új szárnyát, melyet a Magyar falu program jóvoltából közel 50 millió forintból avattak fel, balról: Oncz Péter polgármester, Póczak Rita óvodavezető és Nagy Bálint államtitkár, országgyűlési képviselő

Fotó: Szakony Attila

Az ünnepségen résztvevőket Oncz Péter polgármester köszöntötte és méltatta elődeit. Beszédében elmondta: két évvel ezelőtt az óvodai létszám emelkedésnek indult, melyre az óvoda nem volt felkészülve. Az akkori képviselőtestület a zavartalan működés fenntartásáért az intézmény bővítése mellett döntött.

- Az önkormányzat egyedül, önerőből képtelen lett volna finanszírozni a projektet, a korábbi támogatásokból csak a tornaszobát újították fel - tette hozzá. - Takács Ákos alpolgármester, Borsodi András képviselő és Póczak Rita óvodavezető áldozatos munkájának köszönhetően 2020-ban a Magyar falu program keretében közel 50 millió forintot nyert az önkormányzat. Kivételes összefogásnak köszönhetően a kormány jóvoltából jelentős bővítés történt, mely a falu életében mérföldkőnek számít.

Póczak Rita óvodavezető köszöntőjében emlékeztetett: az intézmény 2003-as átfogó felújítását követően bő tizenöt évvel később fűtésrekonstrukció történt, melyhez most készült el az új, modern épületszárny.

- Zalaszabar, Nagyrada és Garabonc óvodásainak elhelyezését kell megoldanunk, 2019-ben két csoporttal kezdtük a nevelési évet - folytatta. - A gyerekeket a tetőtéri fejlesztőszobaként funkcionáló helyiségben helyeztük el, de a hely szűke és a kiszolgáló helyiségek hiánya rengeteg nehézséget okozott. A következő évre más megoldást kellett találnunk, a pandémia idején az egyik csoport átköltözött az IKSZT házba, így ez sem volt könnyű időszak. Bár sok energiát fordítottunk a helyzet megoldására, de az elkészült épületet látva: megérte. Az új épületrész világos terekkel, komfortos és esztétikus berendezési tárgyakkal, játékokkal, valamint napelemekkel, illetve korszerű fűtéssel gazdagodott.

 

Nagy Bálint államtitkár, a térség országgyűlési képviselője is üdvözölte az elkészült beruházást. Szerinte a kormányzati támogatással megvalósult program felhívja a figyelmet a magyar vidék fontosságára és értékeire.

- Az külön öröm, amikor a magyar adófizetők pénzéből óvodákat és iskolákat építhetünk, újíthatunk fel - fogalmazott. - Különösen szívet melengető, hogy a környék települései a felújítás során, ha kellett bútorokkal, máskor játékokkal segítették az óvodát. Ez a térségi összefogás példamutató.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában