Lelki üdvéért szerdán 19 órakor tartanak szentmisét Szombathelyen

2022.08.31. 09:30

Tíz éve hunyt el Miszori Zoltán atya

Tíz éve, 2012. augusztus 31-én hunyt el a szombathelyi székesegyház plébánosa, a zalaegerszegi születésű Miszori Zoltán atya. Az évforduló kapcsán a néhai lelkipásztor lelki üdvéért szerdán 19 órától dr. Székely János püspök vezetésével tartanak szentmisét a szombathelyi székesegyházban.

Gyuricza Ferenc

Miszori Zoltán 53 évet élt, ebből 28 esztendőt töltött áldozópapi szolgálatban Forrás: Püspöki Hivatal, Szombathely

A püspöki hivatal nyilvántartása szerint Miszori Zoltán 1960. április 7-én született Zalaegerszegen, s 1985. június 13-án szentelték pappá Szombathelyen. Első állomáshelye kápláni beosztásban a szombathelyi Szent Erzsébet-plébánia volt, ahonnan hasonló megbízatással 1988-ban került Zalaegerszegre, a Szent Mária Magdolna-plébániára. A zalai megyeszékhelyen hét évet szolgált, majd az egyházmegye akkori főpásztora, dr. Konkoly István 1995-ben Gencsapáti plébánosává nevezte ki. 2007-től súlyos, gyógyíthatatlan betegség okozta haláláig ugyancsak plébánosi rangban a szombathelyi Sarlós Boldogasszony-főplébánián hirdette Isten örömhírét és szolgálta a híveket. Miszori Zoltán 53 évet élt, ebből 28 esztendőt töltött áldozópapi szolgálatban. Szombathelyen, a Jáki úti temető papi sírkertjében helyezték végső nyugalomra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában